"JOŠ SE NISMO OPORAVILI OD TRAGEDIJA OD PROŠLE GODINE! Psiholog o strašnoj sudbini malene Danke: Ovo je kolektivna trauma

Autor:

Hronika

05.04.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona ističe da je od izuzetne važnosti poštovati integritet porodice žrtve i sačuvati njihovo dostojanstvo.

"JOŠ SE NISMO OPORAVILI OD TRAGEDIJA OD PROŠLE GODINE!  Psiholog o strašnoj sudbini malene Danke: Ovo je kolektivna trauma

Foto: ST/Vladimir Lukić

Nakon nedavnog strašnog događaja u Beogradu, Duboni i Malom Orašju, javnost je potresena, a psihološkinja Branislava Stević ističe da je ovo jedna vrsta kolektivne traume.

Ona ističe da je od izuzetne važnosti poštovati integritet porodice žrtve i sačuvati njihovo dostojanstvo, te da je neophodna dublja analiza kako bi se pronašli stručni odgovori na ovakve događaje.


Apel za jedinstvo

Igor Jurić je istakao važnost jedinstva i solidarnosti u ovim trenucima te pozvao javnost da se suzdrži od upiranja prstom jedni u druge. Takođe, naglasio je važnost odustajanja od teorija zavere i istakao potrebu da podrže potragu za detetom.

Poziv na veću pažnju prema pojedincima u nevolji

Bojana Otović Pjanović zaključila je da ova tragična situacija treba da utiče na ljude da obrate više pažnje na pojedince u nevolji, posebno na decu koja se nalaze na ulici. Ovakav događaj treba da podstakne društvo da ne okreće glavu od problema pojedinaca i da pruži podršku onima kojima je potrebna.

Uzimajući u obzir reakcije stručnjaka i javnosti, jasno je da je potrebno delovati sistemski kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti. Ovaj događaj je duboko potresao društvo i ostavio je trajan utisak, ali isto tako pruža priliku da se zajedničkim naporima stvori okruženje u kojem će svako dete biti zaštićeno i podržano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading