I DALJE SE TRAŽI TELO, VIDEĆEMO U KAKVOM JE STANJU: Major policije Bojana Otović Pjanović o slučaju Danke Ilić

Autor:

Hronika

04.04.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Major policije Bojana Otović Pjanović i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić su večeras istakli važnost slučaja male Danke Ilić kao simbola koji će unaprediti potragu za nestalom decom.

I DALJE SE TRAŽI TELO, VIDEĆEMO U KAKVOM JE STANJU: Major policije Bojana Otović Pjanović o slučaju Danke Ilić

Foto: ST/Tamara Pavišić, Tanjug/Strahinja Aćimović, Društvene mreže

Bojana Otović Pjanović

U vezi sa tragičnim događajem ubistva male Danke Ilić, major policije Bojana Otović Pjanović i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić su izneli svoje stavove.

Otović Pjanović je izjavila da će mala Danka biti simbol kolektivne tragedije i podsticaj za preduzimanje akcija radi sprečavanja sličnih slučajeva u budućnosti. Naglasila je da će njen slučaj biti podsticaj za ispravljanje eventualnih propusta u sprovođenju potrage.

- Malu Danku ćemo pamtiti kao kolektivnu tragediju koja će biti poruka za svakog pojedinca da ne okreće glavu na neuobičajene stvari. Danka će nam biti svetla tačka u osvešćivanju i ispravljanu svih propusta koje smo možda imali tokom ovih 10 dana - rekla je Otović Pjanović gostujući na RTS i dodala.

- I dalje se traži telo, videćemo u kakvom je stanju - rekla je Otović Pjanović koja je izjavila saučešće porodici ubijene devojčice.

Jurić je istakao da će sudbina male Danke biti veliki nauk za sve, doprinoseći unapređenju sistema potrage za nestalom decom u Srbiji.

Dodao je da je važno da se građani edukuju o tome kako da reaguju i pomognu istrazi, posebno u periodu tranzicije u procesu edukacije.

Psiholog Branislava Stević je ocenila da je slučaj male Danke izazvao kolektivnu tragediju i naglasila nedostatak empatije u društvu kao ključni problem.

Istakla je da su senzacionalističke vesti narušile psihološku ravnotežu ljudi i apelovala na promene u načinu informisanja i ponašanja novinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading