POČELA I TREĆA PARNICA PROTIV UBICE KOSTE I NJEGOVIH RODITELJA! Sramno se brane - Krivi su iz streljane!

Autor:

Hronika

29.03.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati imaju predlog za novo saslušanje.

POČELA I TREĆA PARNICA PROTIV UBICE KOSTE I NJEGOVIH RODITELJA! Sramno se brane - Krivi su iz streljane!

Foto: ST/Vladimir Lukić, google.com/maps/prinscreen, Youtube/Printscreen Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište u parničnom postupku protiv Koste Kecmanovića, njegovih roditelja Miljane i Vladimira i Osnovne škole"Vladislav Ribnikar" u kojoj je 3.maja prošle godine ubio devetoro dece i školskog čuvara. 

Ovu parnicu su u ime J. D.(14) ranjenog u masakru pokrenuli njegovi roditelji. 

U školi na Vračaru je ranjeno petoro dece i  nastavnica istorije na čiji čas je dečak došao naoružan očevim oružjem. 

Advokat Kecmanovića Marina Ivelja i danas je kao i u postupcima koji se već bode protiv njih priloźila dokaz da je prvi kontakt sa oružjem Kosti omogućio Ratko Ivanović predsednik streljačkog kluba.

- Sramno je što odbrana Kecmanovića u krivici i parnicama pokušavajj svu odgovornost da svale na treća lica. Ističu da ga je predsednik streljčkog kluba učio da puca, a ne njegov otac Vladimir koji ga je dovodio u taj klub. I ovim postupanjem pokazuju bezobzirnost prema žrtvama i ranjenima - istakao je izvor Republike upoznat sa slučajem.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Advokatica Marina Ivelja

Ivelja je predložila saslušanje tuženih roditelja monstruma, kao i saslušanja nastavnika i uprave škole sa namerom da dokaźu da u Kostinom ponašanju nije bilo ničeg čudnog.

- Predlažem da se sasluša Dragana Tomić razredna iz sedmog razreda i da se iz prepiske njene sa Kostom vidi kako se ponašao na kampu i januaru 2023.- rekla je Ivelja. 

Na pripremnom ročištu koje će biti nastavljeno 31. maja punomoćnik oštećenog kao i tužena strana predložili su dugačak spisak dokaza. Izmedju ostalog traženo je da se Kosta veštači na klinici u kojoj boravi za potrebe ovog postupka.

Advokat Kecmanovića opet je imala predlog o spajanju postupaka protiv ove porodice i škole pozivajući se na ekonomičnost iako je tim stavom posebno uvredila roditelje ubijene dece.

- Bol za decom nema cenu i nama tih para koje bi mogle da nadoknade štetu , ali da advokat Kecmanovića priča o skupoći postupaka je krajnje uvredljivo -  kazala je sestra jedne od žrtava Kecmanovića. 

Osim tri parnice koju su u toku, protiv Kecmanovića su zakazane pripremna ročišta za još dve, a pred istim sudom od decembra prošle godine vodi se i krivični postupak protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića. On se tereti da je sinu omogućio da uzme oružje i obučavao ga da puca, a Miljana da je bila u kontaktu sa municijom koju je njen sin ispalio u masakru.

Na današnjoj parnici nisu bili prisitni ni ranjeni dečak ni njegovi roditelji jer im to nije bila obaveza. Prema rečima izvora Republike ranjeni dečak ima fizičke posledice, kao i psihičku tramu jer je osim što je ranjen video kako njegov pomahnitali školski drug puca u nastavnicu i decu koja su danas mrtva ili ranjena kao i on.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
321

29.03.2024 13:24

Roditelji su bili ponosni na Kostu, da sad oni smatraju da nisu krivi pokazuje koliko su emotivno nezrele osobe kad samo detetove pozitivne stvari sebi pripisuju. Sigurna sam da će majka sve nekim lošim genima prepisati, kao većina balkanski majki kad im dete se posere na glavu…

Odgovori 12 0
Pepe

29.03.2024 17:24

@321 - On je upravo onakav kakvog su hteli. Bahati i bezobzirni potomci guzonja, to prenose i na decu. I cerka im je trovala Domestosom drugove. Od zlog oca i gore majke ne moze se nista dobro ocekivati.

Odgovori 14 1
Mile

29.03.2024 17:29

Kako bilo ko moze da ocekuje od Kecmanovica trunku saosecanja ili postenja. Pa ta djubrad od prvog dana se bahate i glume ludilo. Znaju koliko su mocni i da ce se izvuci. Kao sto su i do sada svojim vezama uspeli da se popnu do mesta na kojima su, -nezasluzeno. Tako su i monstruma vaspitavali, da se bahati, a kada mu ne podje nesto za rukom, onda otac po skoli urla i preti svima redom. I monstrum dobije sto je hteo. Takav im model vaspitanja, pokvarenjacki, i ucenjivacki.

Odgovori 16 2