DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Muškarac pretio da će ubiti bivšu suprugu i decu!

Autor:

Hronika

24.03.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušan osumnjičeni za nasilje u porodici

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Muškarac pretio da će ubiti bivšu suprugu i decu!

Foto: shutterstock


Danas je u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu branioca, saslušan B. N. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je pre dva dana u Novom Beogradu izvršio krivično delo nasilje u porodici. Osumnjičeni je putem telefona i dolazeći do vrata stana u kome zajedno sa njihovom zajedničkom maloletnom decom živi njegova bivša vanbračna supruga, istoj upućivao pretnje da će ubiti i nju i decu. Takođe, pretio je tastu da će mu ubiti ćerku i unuke, kao i telefonirajući njenom ocu, govorio mu je da će ubiti njegovu ćerku i unuke.

Osumnjičeni se branio ćutanjem

Osumnjičeni je prilikom saslušanja iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Nakon saslušanja, Treći osnovni sud u Beogradu je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od 30 dana.

Pritvor određen po preporuci tužilaštva


Određivanje pritvora osumnjičenom B. N. došlo je kao rezultat preporuke Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Ova odluka je doneta kako bi se osigurala bezbednost žrtava i sprečilo moguće ponavljanje krivičnog dela.


Incidenti nasilja u porodici predstavljaju ozbiljan problem u društvu. Njihove posledice mogu biti dugotrajne i traumatične, posebno za decu koja su izložena ovakvim situacijama. Stoga je važno da pravosudni organi adekvatno reaguju kako bi zaštitili žrtve i sprečili dalje nasilje.


U slučajevima nasilja u porodici, zakon predviđa određivanje hitnih mera zaštite žrtava. Ove mere mogu uključivati udaljenje nasilnika iz porodičnog doma, zabranu prilaska žrtvi ili zabranu komuniciranja sa njom. Cilj ovih mera je pružanje zaštite žrtvama i sprečavanje daljeg nasilja.


Važno je pružiti podršku žrtvama nasilja u porodici i omogućiti im pristup adekvatnoj zaštiti i pomoći. Takođe, neophodno je raditi na prevenciji nasilja kroz edukaciju i podizanje svesti o ovom problemu u društvu.

Nasilje u porodici je ozbiljan problem koji zahteva sveobuhvatan pristup kako bi se zaštitile žrtve i sprečilo dalje nasilje. Odluka o određivanju pritvora osumnjičenom B. N. predstavlja korak ka osiguranju bezbednosti žrtava i odvraćanju od daljeg nasilnog ponašanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading