SRBIN KOPAČ TUNELA STIŽE U CRNU GORU DANAS! Švedska izručuje Vladimira Erića!

Autor:

Hronika

20.03.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Erić se nalazi pod optužbom da je bio deo kriminalne grupe koja je izvela neobičan i drzak pokušaj pljačke depoa Višeg suda u Podgorici.

SRBIN KOPAČ TUNELA STIŽE U CRNU GORU DANAS! Švedska izručuje Vladimira Erića!

Foto: printscreen, Rade Koprivica/Vlada Crne GoreRade Koprivica/Vlada Crne Gore

Vladimir Erić

Portparol ODT Podgorica Duško Milanović saopštio je da će danas Vladimir Erić, koji je osumnjičen da je deo grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, biti izručen Crnoj Gori iz Švedske.

Prema informacijama koje su dobili, očekuje se da će Erić biti izručen danas oko 15 sati. Ranije u toku meseca švedske vlasti su odobrile njegovo izručenje, javlja crnogorski Standard.

Podsećamo, Vladimir Erić se nalazi pod optužbom da je bio deo kriminalne grupe koja je izvela neobičan i drzak pokušaj pljačke depoa Višeg suda u Podgorici. Ova neobična situacija, u kojoj je kriminalna grupa kopala tunel kako bi izvršila pljačku, privukla je pažnju javnosti i medija širom regiona. Istraga je utvrdila da je Erić bio deo ove grupe, što je dovelo do zahteva za izručenje od strane crnogorskih pravosudnih organa.

Vladimir Erić, koji je bio u centru pažnje polovinom oktobra, uhapšen je u Švedskoj na aerodromu u Stokholmu. Njegovo hapšenje izvršeno je na osnovu poternice NCB Interpola Podgorica. Prema informacijama, Erić je bio na putu ka Beogradu kada je uhapšen.

Poternica NCB Interpola Podgorica za Erićem datira još od 28. septembra, a razlog je vođenje krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici. Na teret mu se stavlja krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.


Uzbudljiva potraga za osumnjičenima iz Loznice koji se dovode u vezu sa obijanjem sudskog depoa postaje sve intenzivnija. Pored već poznatog osumnjičenog, Erića, policija je takođe raspisala poternicu za njegovim sugrađanima Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993).

Policija je uspela da uhapsi pet osoba koje se sumnjiče da su povezane sa obijanjem sudskog depoa.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading