MILAN OSLOBOĐEN KAZNE, A NJEGOV POMAGAČ OSUĐEN: Jedan od najčudnijih slučaja ubistva u srpskom pravosuđu

Autor:

Hronika

15.03.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragični događaj koji je potresao Padinsku Skelu desio se 15. marta 2012. godine kada je Nenad Lazić Laki ubijen, a za njegovo ubistvo uhapšen je Milan J., poznatiji kao Robi.

MILAN OSLOBOĐEN KAZNE, A NJEGOV POMAGAČ OSUĐEN: Jedan od najčudnijih slučaja ubistva u srpskom pravosuđu

Foto: ST/Vladimir Lukić, Shutterstock

Nakon hapšenja, osumnjičeni je pokušao da izbegne dalje postupanje tako što se javio u zatvor na izdržavanje prethodno određene kazne, ali je ipak uhapšen i izveden pred lice pravde.

Nenad Lazić bio je poznat policiji, a povezivan je sa kriminalnim aktivnostima. Ranije hapšenje kao član kriminalne grupe koju je predvodio Dragan Ž., kao i veze sa osobama osumnjičenim za trgovinu narkoticima, samo su neki od detalja iz njegove prošlosti. Interesantno je da su se kriminalne grupe međusobno sukobile, što je moglo biti jedan od motiva za likvidaciju Nenada Lazića.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Iako je osumnjičeni Milan J. prvostepeno osuđen na 17 godina zatvora, njegova sudbina se na kraju značajno promenila. Apelacioni sud je doneo odluku da nedostatak dokaza vodi ka oslobođenju optužbi, što je izazvalo iznenađenje s obzirom na kontradiktornost ove presude. Iako je bio oslobođen, njegov saučesnik je ipak bio osuđen na zatvorsku kaznu, preneo je Telegraf.

Jedna od specifičnosti ovog slučaja je što su stvari pokojnika nestale nakon ubistva, kao i oružje korišćeno za zločin. Istraga je pokazala da su tragovi osumnjičenog Milana J. pronađeni na oružju, ali je ipak nedostajao nedvosmisleni dokaz da je on izvršio navedeno krivično delo. Ovakve okolnosti dovele su do oslobođujuće presude.

Slučaj ubistva Nenada Lazića i hapšenje Milana J., jedan je od najčudnijih u srpskom pravosuđu, sa mnogo nejasnoća i kontradiktornosti u sudskim odlukama. Ovaj slučaj ostaje kao primer kompleksnosti istrage i suđenja, kao i nedostatka dokaza koji bi nedvosmisleno utvrdili krivicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading