TEŠKA NESREĆA NA ZRENJANINSKOM PUTU! Automobil pokosio muškarca (60), POGINUO na licu mesta!

Autor:

Hronika

12.03.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (60) poginuo je sinoć na Zrenjaninskom putu.

TEŠKA NESREĆA NA ZRENJANINSKOM PUTU! Automobil pokosio muškarca (60), POGINUO na licu mesta!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Sinoć je na Zrenjaninskom putu došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život.

- Muškarac star 60 godina poginuo je sinoć oko 22.30 na Zrenjaninskom putu kada ga je oborio automobil, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Inače, protekle noći ekipe Hitne pomoći intervenisale su 89 puta, od čega je 14 intervencija bilo na javnim mestima.

Za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici, uglavnom asmatičari, kao i psihijatrijski pacijenti, navode u Hitnoj pomoći.

Šta raditi kada pešaka udari automobil?

Pomoć na licu mesta

U slučaju da ste svedok ili učesnik saobraćajne nezgode u kojoj je pešak udaren automobilom, prvo i osnovno je pružiti pomoć na licu mesta. Pozovite hitnu pomoć i policiju ako već nije pozvana, a zatim pristupite pružanju prve pomoći pešaku ukoliko je to neophodno i ukoliko ste za to osposobljeni.

Ostanite na mestu nesreće

Važno je da ostanete na mestu nesreće sve dok ne stigne policija kako biste dali svoje svedočenje o tome šta se tačno desilo. Takođe, budite spremni da pružite informacije o okolnostima nesreće i da pomognete u istrazi.

Pravna procedura

Ukoliko ste vozač automobila koji je udario pešaka, obavezno je da pružite pomoć pešaku i da se pridržavate svih pravnih procedura koje propisuje zakon. Ukoliko ste svedok nesreće, budite spremni da date izjavu policiji o onome što ste videli.

Podrška pešaku

Nakon nesreće, pešaku će verovatno biti potrebna podrška, kako fizička tako i emotivna. Pružite mu podršku i ostanite uz njega dok ne stigne hitna pomoć. Ukoliko je potrebno, pružite mu informacije o njegovim pravima i mogućnostima za naknadu štete.

Prevencija saobraćajnih nezgoda

Kako biste doprineli prevenciji saobraćajnih nezgoda, važno je da budete pažljivi i odgovorni u saobraćaju. Poštujte saobraćajne propise, prilagodite brzinu kretanja uslovima na putu, i budite posebno oprezni u blizini pešačkih prelaza i škola.

Obaveštenje porodice

Ukoliko je pešak povređen ili hospitalizovan, bilo bi korisno obavestiti njegovu porodicu o nesreći i pružiti im podršku u ovim teškim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading