EKSKLUZIVNO PRIČA IZ UČIONICE SMRTI OSNOVNE ŠKOLE "VLADISLAV RIBNIKAR"! ISPOVEST RANJENOG ĐAKA: Video je krv koja se prolivala u mlazevima...

Autor:

Hronika

25.02.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledao je Kostu kako nišani u nastavnicu i decu. Video je krv koja se prolivala u mlazevima i kako njegove drugarice padaju telom i glavama ka podu. Vrisak je ispunio učionicu. Drugarice su padale kao snoplje. I on je odjednom osetio bol u nozi i tad mu se sve smračilo.

EKSKLUZIVNO PRIČA IZ UČIONICE SMRTI OSNOVNE ŠKOLE "VLADISLAV RIBNIKAR"! ISPOVEST RANJENOG ĐAKA: Video je krv koja se prolivala u mlazevima...

Foto: ST/B. Jovanović, Printscreen/www.tiktok.com/kostas.wife


Ovako je za Srpski telegraf opisao obavešteni izvor svedočenje dečaka ranjenog u masakru koji je monstrum Kosta Kecmanović počinio 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar".
Izvor navodi da je ovaj dečak omiljen u školi.

SAD ČUVA EMINU SESTRICU


- To je dečak koga svi vole u razredu u odeljenju VII-2, a njega je vršnjak-ubica pogodio nakon što je pokosio drugarice iz prvih klupa. Ranjeni dečak koji je zalečio rane i dalje ide u "Ribnikar" zbog društva. Emi Kobiljski je bio najbolji drug. Uvek se šalio i bio blag. Ema i on su se smejali do iznemoglosti i često bili na telefonskoj vezi. Dobar je bio i s dečacima i s devojčicama, a Kosta ga je ranio u nogu kad je pokušavao da se spase videvši da ni Ema nije uspela da ga pokoleba. Ono što je preživeo je prava noćna mora - ispričao je izvor.
Republika

Foto: Republika

 

 


Kako dodaje, o jezivom danu i užasu koji je preživeo ranjeni dečak je pričao sa stručnjacima, a i dalje ide na terapije kod psihologa da bi prevazišao traume koje vuče i o tome će govoriti pred Višim sudom u parnici koja tek treba da počne.


Otkad se oporavio od povrede od metka Koste Kecmanovića dečak je ponovo počeo da se druži s drugarima, a takođe oseća veliku odgovornost prema mlađoj sestri Eme Kobiljski, kojoj želi da se nađe koliko god može. Ona se pored njega oseća zaštićeno, kao i uz druge prijatelje svoje ubijene sestre.

VIKALA JE: STANI, KOSTA, STANI


U parnici koju je pokrenulo 27 članova porodica ubijenih žrtava Koste Kecmanovića svedočili su na dva ročišta roditelji neustrašive Eme Kobiljski, otac odbojkaški trener Dragan Kobiljski i majka Nina, takođe bivša odbojkašica.


Oni su govorili da je Emu školski drug pogodio u glavu i da joj nije bilo spasa. Emine reči, koje je izgovorila u pokušaju da zaustavi pomahnitalog Kecmanovića da seje smrt, prepričavaju se kao herojski čin ubijene devojčice koja je maštala da u odbojci dostigne oca.


- Kosta, nemoj! Stop, Kosta, stani - vikala je devojčica kada je Kecmanović ušao u razred s očevim pištoljem i pucao u nastavnicu i školske drugove.


Dragan Kobiljski, odbojkaški as, gušeći se u suzama, svedočio je o bolu, s kojim nije svestan kako i dalje žive on i njegova supruga. Čitava sudnica je, uključujući advokate na obe strane i sudiju, plakala dok je slušala svedočenja roditelja ubijene dece.
Majka je ubijenu Emu naučila da bude ljudina, pa je i mrtva oca učinila najponosnijim.


- Emin izbor je bio da stane ispred Koste. Mene je Ema prevazišla u hrabrosti i čast mi je - kazao je uzdignute glave Dragan Kobiljski Višem sudu u Beogradu.


Roditelji u ime dečaka kojeg je Kosta Kecmanović ranio u nogu prvi su od roditelja petoro ranjene dece podneli tužbu Višem sudu u Beogradu protiv porodice Kecmanović i pokrenuli novu parnicu za novčanu nadoknadu zbog teške telesne povrede koja mu je naneta u masakru. U tužbi se navodi da je dečak trpeo jake fizičkih bolove od hitaca maloletnog monstruma, s kojim je išao u odeljenje, te da ima umanjenje opšte životne aktivnosti, kao i strah, što se navodi i u osnovu za tužbu njegove porodice, ali i ogromnu bol i patnju, koji ih parališu u običnim životnim okolnostima.


Roditelji ranjenog dečaka su uplašeni za njegovo mentalno zdravlje budući da je svedočio užasu i da posledice po njega mogu biti katastrofalne, kao i da se strahovi i patnja mogu izuzetno negativno odraziti na kompletno zdravlje dečaka.


Niz tužbi protiv roditelja monstruma


Podsetimo, pre ranjenog dečaka, tužbu su protiv Kecmanovića podnele porodice devetoro ubijene dece i školskog čuvara Dragana Vlahovića.
Roditelji ranjenog dečaka su, uz porodice ubijene dece i školskog čuvara, zainteresovani za krivični postupak protiv roditelja Koste Kecmanovića majke Miljane i oca Vladimira. Maloletni zločinac pred zakonom nije odgovoran za masovno ubistvo koje je počinio, a njegovi roditelji odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.


Najteže ranjeni dečak leči se u Čikagu


Tokom krvavog pira Koste Kecmanovića ranjeni su A. B., H. K., J. D. i V. M., kao i nastavnica Tatjana Stevanović. Dečak V. P., sin uglednog pulmologa, kao najteže ranjen, prebačen je iz Beograda u Čikago na lečenje. Uz njega je sve vreme njegova majka, koja je takođe lekar. Iako je dečakovo zdravstveno stanje znatno bolje, njegovo lečenje je i dalje u toku i predstoji mu velika borba.


I nastavnica će uskoro svedočiti


Tatjana Stevanović, nastavnica istorije u koju je Kosta pucao i teško je ranio čim je otvorio vrata kabineta u kojem je njegovo odeljenje imalo čas, na koji je on namerno kasnio da bi došao i pobio ih, nedavno je takođe pokrenula postupak pred parničnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu protiv oca i majke zločinca. Stevanovićeva traži da joj naknade nematerijalnu štetu za pretrpljeni fizički bol i strah, umanjenje životne aktivnosti, kao i naruženost, kao posledicu rana koje je zadobila kobnog dana.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading