ŠOKANTNI DETALJI ZLOČINA U BATAJNICI: Mačetom otkinuo nos i presekao preponu zbog svađe u saobraćaju! Očajna supruga: "Ubico matora, život si mi uništio!"

Autor: Informer

Hronika

16.02.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragični događaj u Batajnici: Mačetom usmrtio pešaka zbog sirene

ŠOKANTNI DETALJI ZLOČINA U BATAJNICI: Mačetom otkinuo nos i presekao preponu zbog svađe u saobraćaju!  Očajna supruga: "Ubico matora, život si mi uništio!"

Foto: shutterstock,Pixabay

Mačeta


Užasavajući zločin koji se dogodio 16. februara 2015. godine u Ulici svetog Rafaila Šišatovačkog u Batajnici šokirao je javnost. Petar Knežević (65) je mačetom usmrtio Stevana Katilovića (35) nakon što ga je ovaj upozorio sirenom iz automobila da se skloni sa ulice kako bi mogao da prođe. Izmasakrirao ga je po licu i preponama, a stravični detalji ovog događaja ostavili su dubok trag u sećanjima ljudi.

Upozorenje koje je prerano završilo tragično

Stevan Katilović je sa suprugom Nenom Aleksić bio u svom automobilu kada su naišli na pešaka koji je hodao po sredini ulice. Pokušavajući da mu ukaže na opasnost, Stevan je upotrebio sirenu, ali umesto da se skloni, pešak je reagovao agresivno. Ova tragična situacija pokazuje koliko jedan trenutak može imati pogubne posledice.

- Nismo se ni pomerili od parkinga, kada smo videli tog čoveka kako ide po sredini ulice. Steva mu je svirnuo jednom, a onda još jednom, dok se ovaj nije malo pomerio, tek toliko da prođe naša 'dačija sandero' - izjavila je udovica za Informer.


Borba i očaj supruge

Nena Aleksić je svedočila o strašnom događaju, opisujući kako je pokušavala da zaustavi sukob između supruga i napadača. Njena borba da spasi supruga od smrtonosnih povreda je potresna, a svedočenje o pokušaju oživljavanja Stevana dodatno naglašava koliko je ova tragedija duboko pogodila njihovu porodicu.

- Ovaj je odmah počeo da ga vređa i udara kroz otvoren prozor. U šoku, držala sam Stevu i nisam mu dozvoljavala da izađe, ali ovaj ga je uporno izazivao. Kada ga je još jednom udario i opsovao mu majku, Steva se otrgao i izašao iz kola. Dok sam otkopčala pojas i otvorila vrata, već je sve bilo gotovo. U komešanju, pali su obojica na zemlju i ja sam otrgla Stevu. On se pridigao i naslonio na auto. Lice mu je bilo krvavo. Rekao mi je: "Dušo, ova budala mi je otkinula nos" i počeo polako da klizi niz auto...

Napadača je, kako je kazala, videla samo na trenutak:

- Nosio je tamno zelenu jaknu i kapu. U levoj ruci je držao neku torbu, onu za pijac, a u desnoj belu kesu koja je bila sva krvava. Nisam videla sečivo. Okrenuo se i otišao, dok sam ja pokušavala da pomognem Stevi. Levom rukom sam mu držala nos, a desnom sam pokušavala da mu izvučem jezik da se ne uguši. Vrištala sam i dozivala pomoć. Kada je prestao da diše, pokušala sam da ga oživim 'usta na usta'. Činilo mi se kao večnost dok nisu stigli policija i Hitna pomoć. Pitala sam lekara: 'Jel živ?', a on mi je odgovorio: 'Ne'.


Uhapšen nakon pet dana

Nakon bega sa mesta zločina, Petar Knežević je uhapšen pet dana kasnije zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera, tragovima krvi na čizmama i svedočenju Aleksićeve. Ova brza akcija policije omogućila je da odgovornost za stravičan zločin bude utvrđena i da počinilac bude priveden pravdi.

- Te večeri otišao sam u prodavnicu da tetki kupim hleb. Kad sam se vraćao, video sam mnogo policajaca na ulici, a komšija mi je rekao da je jedan muškarac ubijen. Ništa više nisam čuo o tom zločinu. Znam samo da nemam nikakve veze s tim. Nisam nikog ubio, nisam ubica i kasapin iz Batajnice! Neko drugi je kriv - branio se Knežević pred Višim sudom u Beogradu.

Pravda za žrtvu

Nakon prvostepene presude koja je izazvala burnu reakciju udovice, Apelacioni sud je doneo konačnu odluku i osudio Kneževića na osam godina zatvora. Ova presuda predstavlja pravdu za žrtvu i njenu porodicu, ali ni kazna zatvora ne može zauvek zaceliti rane nastale ovim tragičnim događajem.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading