TITOV TELOHRANITELJ UHAPŠEN U SARAJEVU?! Zarađivao od kokaina i metamfetamina?!

Autor:

Hronika

07.02.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dž. K. uhapšen je zbog sumnje da je vršio finansijske malverzacije.

TITOV TELOHRANITELJ UHAPŠEN U SARAJEVU?! Zarađivao od kokaina i metamfetamina?!

Foto: Armin Durgut / Pixel Media / Profimedia

Dž. K., telohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, uhapšen je jutros u Sarajevu, javlja Avaz. Titov telohranitelj uhapšen je u svojoj kući pod sumnjom da je vršio finansijske malverzacije i druge kriminalne aktivnosti. Prema navodima Avaza, Dž. K. nedavno je stigao iz Dubaija.

Ovo nije prvi put da je Dž. K. bio uhapšen. Prema izveštaju, u decembru prošle godine i u avgustu 2022. godine već je bio priveden, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Narkobos Edin Gačanin Tito, čiji je Dž. K. bio telohranitelj, sklopio je ranije sporazum sa tužilaštvom u Holandiji. Sporazum se odnosi na uvoz dve pošiljke kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Roterdam i Hamburg, kao i na uvoz hemikalija za proizvodnju kristalnog metamfetamina.

Prema navodima iz izveštaja, Gačanin je rukovodio transportom kokaina u Evropu iz Perua, posebno od 2006. godine nadalje. DEA je 2017. godine iznela informacije o Gačaninu, označavajući ga kao vođu "Tito i Dino kartela", poznatog kao "super kartel", koji je delovao iz Dubaija i imao saradnju s irskim klanom Kinahan, italijanskim Rafaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.

Gačanin je uhapšen prošle godine u Dubaiju zajedno sa desetinama drugih osumnjičenih. Holandija je zatražila njegovo izručenje zbog sumnji da je uključen u uvoz dve pošiljke kokaina i hemikalija za proizvodnju kristalnog metama, na osnovu dešifrovanih poruka na kodiranim aplikacijama koje je otkrila policija.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading