RAT NAVIJAČA NA LEVOJ OBALI: Istraga krvavog obračuna u naselju BORČA, noževima i pištoljima plaćaju drogu

Autor: Nenad Veljović

Hronika

02.02.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za osobom koja je nasmrt izbola nožem Jovana M. (23), a ranila Boru J.

RAT NAVIJAČA NA LEVOJ OBALI: Istraga krvavog obračuna u naselju BORČA, noževima i pištoljima plaćaju drogu

Foto: Vladimir Lukić

Jovan M. (23) ubijen je preksinoć u Ulici Severina Bijelića u Borči zadobivši više ubodnih rana u predelu stomaka i grudi. Njegov drug, Boro J. (23), takođe je povređen, ali, srećom, njegove povrede nisu bile fatalne. Policija traga za napadačem, a po svemu sudeći u ovom slučaju reč je o sukobu zbog droge unutar navijačkih krugova.

Preksinoć je gotovo u isto vreme na društvenim mrežama objavljena i vest da je u obližnjoj Krnjači muškarac ranjen hicem iz pištolja. Međutim, zvaničnog saopštenja o tom slučaju nije bilo.

BAZA "PRINCIPA"


Ovi obračuni su još jedna potvrda da beogradski dileri i dalje imaju bazu u ovim naseljima, čak i posle razbijanja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Preksinoć kad su lekari stigli na mesto obračuna u Borči pokušali su da reanimiraju Jovana, ali nisu uspeli. Smrt je registrovana u 19.40. U međuvremenu, policija je pronašla nož i bejzbol palicu u vozilu dvojice napadnutih momaka.


Napadač, čije ime još nije poznato, navodno je star oko 25 godina i visok između 175 i 180 cm. Prema izjavama očevidaca, nosio je crnu jaknu i sivu trenerku.
- Komšija je sve video s prozora. Prvo su se trojica mladića sastala, a onda je počela svađa. U jednom trenutku napadač je izvadio nož i počeo da ubada mladiće s kojima se prethodno gurkao. Oni su pokušali da beže, ali nisu uspeli - kaže jedan od komšija.
Kako dalje navode komšije, mladići nisu iz njihovog kraja i sumnjivo im je što su se sastali baš tu jer se, kako kažu, navijačke grupe sastaju s druge strane u velikom parku iza niza zgrada.

DEO KLANA NA SLOBODI


Prema jednoj verziji, sva trojica aktera obračuna pripadaju istoj navijačkoj frakciji FK Partizan, a prema drugoj ubijeni momak bio je simpatizer Crvene zvezde.
U ovom delu Beograda, popularno nazvanom leva obala, već je dolazilo do obračuna narko-grupa koje diluju drogu u okviru navijačkih grupa.


Tu je živeo i Marko Miljković, kome se s ostatkom grupe okupljene oko Partizanove grupe "Principi" sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom i druga nedela. Nedaleko je živeo i Zdravko Radojević, koji je pripadao grupi Zvezdinih navijača, za čije ubistvo se upravo sudi Miljkovićevoj i Belivukoj ekipi.


Kriminalni klan Belivuk-Miljković imao je bazu i u Pančevu, gde je policija posle hapšenja otkrila i njihove štek-stanove, a u tom gradu su organizovali i sastanke klana. Nezvanično saznajemo da policija na relaciji Borča-Kotež-Pančevo širi istragu protiv dela njihove ekipe koja još nije uhapšena. Možda se baš među njima krije i Jovanov ubica. 


Dogovoren kobni sastanak


Policija, kako nezvanično saznajemo, istražuje da li su se trojica aktera obračuna našli na parkingu po dogovoru. Činjenica da je u automobilu nađeno oružje, ukazuje da su možda i oni bili spremni za okršaj, ali je ubica bio brži.


"Agresijom protiv depresije"


Jovan Milovanović, koji je preksinoć brutalno ubijen na parkingu u Borči, ranije je često objavljivao statuse na Fejsbuku, a jedan od njih je: "Miševi osete moć tek onda kada nema mačora."
Još nekoliko objava sugeriše da mu "ulica" nije strana.
- Makar preturao po smeću, nikad ne našao sreću, sedeću na stepeništu, na mestu gde snovi kreću. Zna svaka suza, što ko krv je bolela, da voleo sam ulicu, ali ulica me nije volela...
- Tvrdoglav sam i pi*dim kad nije kako ja hoću. Neki likovi me mnogo nerviraju. Mrzim negativu, agresijom protiv depresije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading