"PREREZAĆU TI I IŠČUPATI GRKLJAN": Uhapšen penzioner iz Borče zbog pokušaja ubistva supruge - ĆERKA U STRAHU OPISALA DETALJE!

Autor:

Hronika

31.01.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresena ćerka je ispričala da je otac pokušao da zakolje majku nožem, nakon čega je majka uspela da se odbrani i pobegne do komšija.

"PREREZAĆU TI I IŠČUPATI GRKLJAN": Uhapšen penzioner iz Borče zbog pokušaja ubistva supruge - ĆERKA U STRAHU OPISALA DETALJE!

Foto: shutterstock

Nož

M. L. (70) iz Borče uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da zakolje svoju suprugu B. L. (69) u njihovoj porodičnoj kući. Nasilje je prijavila njihova ćerka, koja je u ispovesti detaljno opisala jezive događaje koji su se odigrali u njihovom domu.

Nasilnička prošlost i krvavi pokušaj ubistva

Ćerka nasilnika tvrdi da je otac bolestan i da će svi biti mrtvi ukoliko ga puste iz pritvora. Ona je otkrila da je njen otac bio nasilan prema majci, invalidu, ali da je ona nikada nije prijavljivala. Ćerka je istakla da je majka, i pored invaliditeta, bila žrtva muževljevog nasilja, ali da je uvek tvrdila da se sama povredila kada bi bila fizički zlostavljana.

Svedočenje ćerke

Potresena ćerka je ispričala da je otac pokušao da zakolje majku nožem, nakon čega je majka uspela da se odbrani i pobegne do komšija. Ćerka je istakla da je otac imao trostruku ličnost, predstavljajući se kao savršen domaćin i otac u javnosti, dok je u kući bio nasilnik.

- Sve je počelo kada je majka, inače invalid, pomoću hodalice ušla u kupatilo. Otac je otišao za njom, presavio je preko kade i stavio joj levom rukom peškir preko usta, jer je počela da vrišti i moli da je pusti, dok joj je desnom rukom stavio nož pod grlo i rekao: "Prerezaću ti i iščupati grkljan!" - priča u dahu potresena ćerka.

Kako kaže, njena majka je rukama sklanjala nož koji joj je bio na vratu.

- Plakala je i molila ga da je pusti da živi sa svojom decom i unučićima. Rukama je sklanjala nož sa vrata. On joj je rekao da će je pustiti, ali da ne sme nikom da priča šta se desilo. Obećala mu je da neće i on se nekako smilovao - dodaje ona.

Navodno se, kako kaže, posle toga smirio i šetao sobom.

- Majka je za to vreme u strahu došla do moje kuće koja je u istom dvorištu. Odmah sam videla da nešto nije kako treba, iako je odbijala da mi kaže šta se desilo. Potom sam joj videla krvave ruke, rekla mi je da se sama posekla - nastavlja ojađena ćerka.

Prema njenim rečima, povređena majka nikada nije želela da prizna da je muž zlostavlja.

- Uvek je tako bilo. On bi je pretukao, a ona bi govorila da se sama povredila. Znala sam da to nije tako, mi smo bili u stalnom strahu od oca nasilnika... U trenutku sam i ja pobesnela, molila sam je da mi kaže šta se desilo i tek tada mi je sve ovo ispričala. Majka mi je invalid, ide sa hodalicom posle povrede noge, a želeo je da je zakolje kao da je divljač! - kaže ona.

Kada je sve to čula, kako kaže, istog trenutka je zaključala kuću, zatvorila prozore i pozvala policiju.

- Na našu sreću, policija je ubrzo stigla. Bilo je tu inspektora sa Palilule i Borče, zvali smo i Hitnu pomoć. Policajci su ušli u kuću i iz nje izneli nož i svo oružje koje su našli, a bilo ga je jer je otac lovac. Stavili su mu lisice na ruke i, dok su ga odvodili, rekao nam je: "Za ovo će neko da plati". I verujte da je on to u stanju da uradi, sve će nas pobiti kada ga puste. Otkako znam za sebe, govorio nam je da će nas sve pobiti. Pričao je: "Sve ću vas pobiti i sahraniti, sve ću vas nadživeti" - objašnjava preplašena žena.

Ona je ubeđena da njen otac u sebi ima trostruku ličnost.

Majka se za njega udala kada je imala 21 godinu i skoro pet decenija su u braku, stalno ju je tukao. To što je invalid, može samo njemu da se zahvali. Nikada nije smela da ga prijavi, a nismo ni mi. Što je najgore, on je bio jedan čovek na poslu, drugi u komšiluku, treći u kući. Redovno je išao u crkvu i govorio da je "Božiji čovek - kaže ćerka.

Strah od oslobađanja

Porodica strahuje da bi oslobađanje oca moglo dovesti do novog nasilja i krvavog epiloga. Mlada žena je izrazila strah od mogućih posledica ukoliko otac bude pušten iz pritvora, navodeći da je pretnje i nasrtaje upućivao i na nju.

Uzimajući u obzir tešku porodičnu situaciju i prethodno nasilje, jasno je da je reč o ozbiljnom slučaju koji zahteva odgovarajuće mere zaštite i pravde. Ova priča o porodičnom nasilju jasno pokazuje koliko je važno prepoznati i reagovati na nasilje u porodici kako bi se zaštitile žrtve i sprečilo dalje tragedije. Svi članovi porodice zaslužuju siguran i bezbedan dom, bez straha od nasilja i zlostavljanja.

Ako ga puste iz pritvora, vi ćete sledeći put ovde doći na sahranu. Sve će nas pobiti, ne želim da završimo u crnoj statistici. U poslednje vreme počeo je da nasrće na mene, govorio mi je da će me likvidirati i da mi neće doći na sahranu - u strahu zaključuje mlada žena koja nije želela da joj objavljujemo identitet, piše "Informer".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading