IZMASAKRIRALI TRI GENERACIJE! UBILI JOŽEFA, PA SINA I SNAJU, A NI DECU NISU POŠTEDELI: Izvršioci krvavog pira koji je potresao Srbiju su JOŠ UVEK MISTERIJA

Autor:

Hronika

30.01.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je otkrila da su ubistva počinjena od strane organizovane kriminalne grupe iz koristoljublja.

IZMASAKRIRALI TRI GENERACIJE! UBILI JOŽEFA, PA SINA I SNAJU, A NI DECU NISU POŠTEDELI: Izvršioci krvavog pira koji je potresao Srbiju su JOŠ UVEK MISTERIJA

Foto: printscreen/kurir tv

Pre 19 godina, jedan od najtežih zločina u Srbiji potresao je javnost. Porodica Salma, ugledna i dobrostojeća, bavila se proizvodnjom i prodajom voća u Srbiji i Mađarskoj. 25. januara 2005. godine, njihova idilična zajednica brutalno je prekinuta kada su pronađena tela tri generacije porodice u njihovim kućama u Horgošu, prenosi Kurir.

Organizovana kriminalna grupa iz koristoljublja počinila zločin

Istraga je otkrila da su ubistva počinjena od strane organizovane kriminalne grupe iz koristoljublja. Jožef Salma je izboden nožem dok je sedeo za stolom, dok je njegova supruga Jolan preminula nakon nekoliko uboda nožem dok je prala sudove. Ilonka, Jožefova bratanica, koja je nasledila kuću gde se zločin dogodio, otvorila je vrata novinarima nakon skoro dve decenije ćutanja.

Sedam dana ležali mrtvi u kući

Foto: printscreen

Pobijena porodica Salma

Nandor je pogođen hicem iz pištolja, dok je Neli presuđeno, a njihova deca David i Beti su ubijeni metkom iz neposredne blizine. Nakon zločina, tela su ležala sedam dana u kući, a jedino preživelo biće bilo je Betino kuče, koker španijel, koje je pronađeno uplašeno i prestrašeno.

Devastirana kuća u centru Horgoša

Kuća u kojoj se zločin dogodio danas je skroz devastirana, sa iznetim stvarima i čak i ugrađenim liftom. Porodica je naslednicima ostavila svega nekoliko hiljada evra, a policijska istraga nije dovela do otkrića ubica. Iako je kuća prepuna sećanja, Ilonka hrabro živi u njoj već godinama.

Sumnje i nedoumice

Republika

Foto: printscreen/Kurir TV

Ilonka Gazdag

Ilonka je iskazala sumnju u motiv ubistva, ističući da je porodica bila dobrostojeća zbog svog rada, te da je teško poverovati da su bili u mutnim poslovima. Nakon toliko vremena, sumnja da će ubice ikada biti otkrivene, a brojna pitanja ostaju bez odgovora.

Ubistvo porodice Salma ostaje jedan od najmračnijih događaja u lokalnoj istoriji, ostavljajući iza sebe pustoš i pitanja bez odgovora. Dok se istina o ovom zločinu i dalje skriva, sećanje na tragični gubitak porodice Salma nastavlja da živi kroz reči njihove rođake Ilonke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading