LUCIFER OSUĐEN NA SEDAM GODINA ZATVORA: Osnovane teške optužbe na račun navijačke grupe- za jednog posebna kazna-EVO ŠTA JE U PITANJU

Autor:

Hronika

30.01.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrečene zatvorks ekazne Veljinom Luciferu i njegovim Anti Romima, a jedan od njih mora i na lečenje od narkomanije.

LUCIFER OSUĐEN NA SEDAM GODINA ZATVORA: Osnovane teške optužbe na račun navijačke grupe- za jednog posebna kazna-EVO ŠTA JE U PITANJU

Foto: Facebook

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, danas je donelo i objavilo presudu kojom su oglašenim krivim Marinković Lazar, Ogurlić Veljko, Filipović Nikola, Nikolovski Vasilije, Bulajić Uroš, Marmut Borislav, Milanović Stefan i Vokić Marko zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a okrivljeni Trajković Marko, Simić Stefan, Prlja Marko, Krstić Aleksandar, Gemaljević Luka, Košutić Aleksa, Vučković Predrag, Ostojić Luka, Mumović Luka i Vasić Aleksa zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Uz to je okrivljeni Mumović Luka krivim proglašen i zbog izvršenja krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Lazar Marinković zvani Lucifer osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvor u trajanju od sedam godina, i ono što je bitno oslobođen je optužbi da je organizovao kriminalnu grupu. 

Lazar Marinković Lucifer  poznat je kao vođa navijačke grupe "Partizana" Anti-Romi i kao blizak saradnik Veljka Belivuka. Suđenju Luciferu i njegovim saradnicima obeležili su skanadali poputo onoga kada je u sud pokušao da unese nož. 

Ostojić Luka i Trajković Marko osuđeni su na po tri i po godine, a na po tri Košutić Aleksa, Gemaljević Luka Prlja Marko i Vasić Aleksa. Simić Stefan je osuđen na tri godine i tri meseca.

Istom presudom su Marmut Borislav, Bulajić Uroš, Ogurlić Veljko, Milanović Stefan, Vokić Marko i Filipović Nikola osuđeni na po pet godina, a Nikolovski Vasilije za osam meseci više od njih. 

Okrivljenog Vučković Predraga čekaju četiri i po godine zatvora, a Mumović Luku četiri godine.

Gemaljević Luki izrečena je i MERA BEZBEDNOSTI - OBAVEZNOG LEČENJA NARKOMANA, koja će se izvršiti u Zavodu za izvršenje kazne ili u odgovarajućoj zdravstvenoj ili drugoj specijalizovanoj ustanovi, pri čemu se vreme provedeno u ustanovi za lečenje uračunava se u kaznu zatvora.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading