ONI NISU BILI PROTIV TOGA DA SUĐENJE BUDE JAVNO: Obratio se advokat nakon današnjeg suđenja Kecmanovićima, njegove reči odzvanjaju (VIDEO)

Autor:

Hronika

29.01.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat punomoćnik preživele dece Marko Janković nakon današnjeg suđenja se obratio novinarima i rekao jednu stvar.

ONI NISU BILI PROTIV TOGA DA SUĐENJE BUDE JAVNO: Obratio se advokat nakon današnjeg suđenja Kecmanovićima, njegove reči odzvanjaju (VIDEO)

Foto: pixabay.com, Tanjug/O. TOSKIĆ,Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Suđenje Kecmanovićima

Majka i otac dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara škole, Vladimir i Miljana Kecmanović negirali su danas krivicu na suđenju u Višem sudu u Beogradu, saznao je portal Republika.rs.

Sudija je danas usvojio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa sudjenja radi zaštite prava i interesa svih maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Advokat punomoćnik preživele dece Marko Janković nakon današnjeg suđenja se obratio novinarima i rekao da su njegovi  klijenti bili protiv toga da javnost bude isključena sa suđenja.

- Na današnjem prvom glavnom pretresu došlo je samo do uvodnih izlaganja, odnosno izlaganja optužnice, uvodnih izlaganja Tužilaštva i uvodnih izlaganja jednog dela odbrane - obrazložio je Janković i dodao:

- Na sledećem glavnom pretresu koji će biti sutra, biće nastavljeno uvodno izlaganje ostalih branilaca i uvodna izlaganja oštećenih.

Prema njegovim rečima, to je sve što može da kaže u ovom trenutku s obzirom na odluku suda o tome da se isključi javnost sa glavnog pretresa. On je naglasio i da su u odnosu na ovu odluku podeljeni stavovi.

- Ja mogu da iznesem stav mojih klijenata i mojih vlastodavaca, koji nisu bili protiv toga da suđenje bude javno - jasan je bio Janković.

Podsetimo, danas je pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenja ocu Vladimiru Kecmanoviću i majci Miljani Kecmanović dečaka ubice Koste Kecmanovića koji je 3. maja 2023. godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", uzrokujući smrt devetoro dece i čuvara škole.

Sudija Zoran Božović doneo odluku da tokom čitavog suđenja javnost bude isključena i da nema pristup između ostalih Vladimiru i Miljani Kecmanović i dvojici zaposlenih iz streljane u kojoj je Kosta vežbao da puca.

- U skladu sa predlogom VJT i imajući u vidu da po zakonu moramo da štitimo interese maloletne dece isključuje se javnost i to u toku čitavog glavnog pretresa - rekao je sudija Božović.

Kao predsednik veća koje je donelo odluku rekao je da novinari moraju da napuste sudnicu imajući u vidu strahovite posledice.

- Života je lišeno devetoro dece, šestoro je ranjeno, a 11 dece je bila ugrožena bezbednost - kazao je sudija.

Sudija je upozorio učesnike postupka da u javnost ne smeju da cure informacije sa suđenja i da će u suprotnom to biti oštro sankcionisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading