VATROGASNE EKIPE I DALJE U BLOKU 70! Vlasnici lokala pokušali da uđu - policija odmah intervenisala!

Autor:

Hronika

25.01.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom cele noći se radilo na dogašavanju.

VATROGASNE EKIPE I DALJE U BLOKU 70! Vlasnici lokala pokušali da uđu - policija odmah intervenisala!

Foto: Republika

Tri vatrogasne ekipe sa pet vatrogasaca trenutno su u pripravnosti i dežuraju kod Kineskog tržnog centra u Bloku 70 na Novom Beogradu, gde je u sredu izbio veliki požar.

Kako javlja reporter sa lica mesta, dva vatrogasna vozila nalaze se na samom ulazu u tržni centar, dok se jedno jedno vozilo nalazi iza tog prostora. 

Vatrogasne ekipe su tokom cele noći radile na dogašavanju požara zbog velike količine izgorele plastike i gume, kao i zbog ostatka žara koji se još nalazi u nekim udubljenjima u zgradi. 

Požar je bio zahvatio skoro 2.000 kvadratnih metara Kineskog tržnog centra, a tri četvrtine okolnih lokala je spaseno zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Helikotperske jedinice su po prvi put bile angažovane u gašenju požara u urbanim područjima, sa 37 naleta i 71 tone izbačene vode. 

U gašenje požara učestvovalo je 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila.

Vučić: "Istraga će utvrditi da li je podmetnut"

Predsednik Srbije Aleksandar vučić komentarisao je juče požar u Bloku 70.

- Od jutros je ministar unutrašnjih poslova sa ambasadorom Kine tamo, uključili smo helikoptere tamo. Prvi put ste u dejstvu mogli da vidite naš novi kamov. Srbija je za gašenje požara najbolje opremljena u regionu, bićemo još bolje opremljeni. Deca, njih 240 završavaju školu, sve ćemo da ih obučimo. Imamo dva kamova koja smo dovukli u Srbiju, snažni smo po tom pitanju. To je ono što možemo da uradimo, a istraga će ukazati da li je došlo slučajno ili namerno do požara - rekao je predsednik.

Zakupci lokala i zaposleni u Kineskom tržnom centru jutros su pokušali da uđu unutra, kako bi pristupili robi koja nije izgorela, međutim, pripadnici policije koji tamo dežuraju nisu im to dozvolili.

Tokom dana se može očekivati da će vlasnici moći da uđu u svoje lokale koji su spaseni od vatrene stihije.

Istraga o uzroku požara je u toku, javlja Tanjug.
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading