KOSTA KECMANOVIĆ DVA DANA PRE MASAKRA BIO NA ROĐENDANU KOD DRUGA U KOG JE PUCAO! Njegove jezive reči odzvanjaju i dalje: Dobićeš poklon, a evo i KADA!

Autor:

Hronika

22.01.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak-ubica pucao na druga kod koga je 1. maja bio na rođendanu.

KOSTA KECMANOVIĆ DVA DANA PRE MASAKRA BIO NA ROĐENDANU KOD DRUGA U KOG JE PUCAO! Njegove jezive reči odzvanjaju i dalje: Dobićeš poklon, a evo i KADA!

Foto: pixabay.com, privatna arhiva, shutterstock, ST/B. Jovanović

Kosta Kecmanović, dečak-ubica, 3. maja je oružjem svog oca izvršio masovno ubistvo u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' i usmrtio devet vršnjjaka i čuvara škole.

Njegov drug, Nikola (ime promenjeno zarad zaštite identiteta), inače učenik ove škole, uvek je bio uz Kostu - kada su ga nazivali ''štreberom'', išao je sa njim na fudbalske utakmice, Kecmanović mu je pričao kako se zabavljao na strelištu...

Takođe, Nikola je bio na rođendanu 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku ''poklon ću ti doneti u sredu u školi'', 3. maja kada je izvršio masakr.

- Bio je kraj prvog časa, oko 8.35 sati. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: "Pucaju, bežite, bežite!!! Naš nastavnik nas je spasio. Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i video Kostu u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubica, saznao sam to kasnije - rekao je Kostin školski drugar, a prenosi francuski list "Le soir".

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović pucao u druga posle rođendana

Dečak se osvrnuo i na svoj odnos sa Kostom.

- Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se i van škole. Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnite, ali igrali smo i fudbal u Tašmajdanskom parku - objašnjava on i navodi da je Kecmanović bio "miran, pristojan i malo introvertan".

- On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra fudbal, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja. Zovu ga "štreber" jer je odličan učenik koji dobija najviše ocene.

- On nikada ne dobija loše ocene. Međutim, jednom smo bili u parku i drugi su ga okružili da bi vikali "štreber", "nesrećnik". Da li su mu i druge nadimke. Koliko ja znam, nikada ga nisu tukli - objašnjava dečak.

Kostin drug je rekao i da je Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice, sina vodio na poligon da puca, kao i da je Kosta pucao na svog prijatelja kog kog je dva dana pre masakra bio na rođendanu, a poklon mu nije doneo:

- Kasnije mu je rekao: "Dobićeš poklon u sredu u školi" - kaže on.

Međutim, kako Nikola ističe, dečak je uspeo da se spase tako što je iskočio kroz prozor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
???

22.01.2024 14:50

Polako se slazu kockice u mozaiku!

Solo

22.01.2024 17:13

Taj klinac je u pritvoru i tamo neka ostane do daljnjeg a posle na dugogodisnji zatvor.. Ali vi ste preterali sa pisanjem o tome i dajte oladite malo sa tim klincem i ostalim kriminalnim aktivnostima po zemlji koje samo izvlacite iz fioke jebiga..ispadosmo gori nego crnogorci..

Srbin

22.01.2024 17:51

@Solo - Solo, ne ispadosmo, nego jesmo, jer ovo nema nigde u svetu!

Odgovori 11 5
Mira

22.01.2024 19:20

Ne znam kako ste vi ali dusa mi jeca. Kada zaboravim na sve to, dobro mi je, hvala Bogu zivim punim plucima. A onda kada opet bacim oko na najnovije vesti - isto je. Jednostavno utehe nema, iako to nisu nasa rodjena deca.

Odgovori 12 1