20 GODINA ZATVORA ZA MARKA: Zajedno sa sestrom nožem izmasakrirao maćehu, pa ocu zadali više od 40 uboda u telo

Autor:

Hronika

22.01.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon veštačenja utvrđeno da je on neuračunljiv i da pati od teškog oblika šizofrenije.

20 GODINA ZATVORA ZA MARKA: Zajedno sa sestrom nožem izmasakrirao maćehu, pa ocu zadali više od 40 uboda u telo

Foto: shutterstock

Nož

Marko Pavlović (24) iz Paraćina nedavno je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva svoje maćehe Marine M. (50) i pokušaja ubistva njihovog oca Miloša Pavlovića (59).

Zločin je počinjen kuhinjskim nožem u kući maćehe, a nakon toga je nastavljeno nasilje u kući oca.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je tražilo doživotnu kaznu zatvora za Marka Pavlović, ali je nakon veštačenja utvrđeno da je on neuračunljiv i da pati od teškog oblika šizofrenije.

- Marko je nedavno prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo i pokušaj ubistva, ali na ovu odluku Višeg suda u Jagodini žalilo se nadležno Više javno tužilaštvo u Jagodini koje je tražilo veću kaznu. Tokom istrage veštačenjem je utvrđeno da je M. P. neuračunljiva osoba i da ima težak oblik šizofrenije. Pa je nakon toga odluka nadležnih bila da se postupak koji se u tom trenutku vodio zajedno protiv Marka i njegove sestre Milice razdvoji. Odlukom Višeg suda u Jagodini M. P. je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa - navodi izvor za Mondo.

Tokom istrage je utvrđeno da je on neuračunljiva osoba, te je odlučeno da se postupak protiv Marka Pavlovića i njegove sestre razdvoji. Sestri Milici je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Marko je na društvenim mrežama često objavljivao fotografije na kojima drži oružje. Na jednoj od fotografija može se videti kako za pojasom ima pištolj, a na drugoj nosi beretku i hladno oružje - nož. Postoji i fotografija na kojoj je stilizovan kao kriminalac iz 90-tih, sa šuškavom trenerkom i kajlama oko vrata i ruku, pokušavajući da dočara duh tog vremena.

Podsetimo, Pavlović je priznao da je ubio maćehu, a da je onda sa sestrom pokušao da ubije oca tako što su ga metalnom šipkom ubadali.

- Priznao je da je ubio maćehu Marinu. Policija ju je zatekla kako leži mrtva na stomaku. Krvi je bilo svuda. Marko je, prema nezvaničnim informacijama, ocu zadao više od 40 uboda. Uhapšeni mladić nema dosije, a izjavio je da mu je smetala njena veza i njegovog oca - rekao je izvor za Telegraf.

Otac Miloš je uspeo da pobegne kod komšinice koja je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Milica Pavlović je uhapšena odmah, dok je Marko bio u bekstvu, pa se predao sam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading