HOROR KOD BAJINE BAŠTE! Vatrogasci izvlače osobu koja je pala sa vidikovca!

Autor:

Hronika

21.01.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila oko 12 sati u mestu Jasikovac kod Bajine Bašte.

HOROR KOD BAJINE BAŠTE! Vatrogasci izvlače osobu koja je pala sa vidikovca!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

Jedna osoba pala je sa vidikovca Vranovina kod Bajine Bašte, angažovani vatrogasci na izvlačenju.

Kako se saznaje, nesreća se dogodila oko 12 sati u mestu Jasikovac kod Bajine Bašte.

Sumnja se da je osoba pala sa vidikovca Vranovina i da joj je neophodna pomoć. Na teren je upućeno 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila. Među njima je i jedan pripadnik Nacionalnog parka Tara. Intervencija je u toku - rekao je izvor Informera.

Šta uraditi nakon pada sa velike visine?

Padanje sa velike visine može biti ozbiljna situacija koja zahteva hitno postupanje. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti u slučaju pada sa visine:

Pozovite hitnu pomoć: Odmah pozovite broj hitne pomoći u vašem regionu i obavestite ih o situaciji. Pravovremeni dolazak hitne pomoći može značajno uticati na ishod.

Ostanite mirni: Pokušajte ostati smireni i sprečiti paniku. Pozovite pomoć sa mesta gde se nalazite i izbegavajte pokrete koji mogu dodatno povrediti.

Ne pomerajte povređene delove tela: Ako osoba koja je pala ima povrede, ne pomerajte ili manipulišite povređenim delovima tela kako biste izbegli dodatna oštećenja.

Osigurajte disanje: Ako je osoba bez svesti, proverite disanje i pružite osnovnu podršku disanju, ukoliko je to potrebno. Ako znate postupke reanimacije, primenite ih pre dolaska hitne pomoći.

Očekujte pomoć: Kada hitna pomoć stigne, dajte im sve informacije o događaju i sledite njihove instrukcije. Medicinski stručnjaci će proceniti stanje povređene osobe i preduzeti neophodne korake za lečenje.

Osigurajte mesto nesreće: Ako je potrebno, osigurajte mesto nesreće kako biste sprečili dodatne opasnosti po povređenu osobu i prisutne.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading