"BIO JE DUŠA OD ČOVEKA! POP JE ČAK ODBIO NOVAC DA SAHRANI TODORA!"Komšije deke kojeg su ubili dečaci ubice u strahu: Zbog suvog mesa bi UBILI!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

07.01.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapanjujuća priča o ubistvu Todora Šunjke.

"BIO JE DUŠA OD ČOVEKA! POP JE ČAK ODBIO NOVAC DA SAHRANI TODORA!"Komšije deke kojeg su ubili dečaci ubice u strahu: Zbog suvog mesa bi UBILI!

Foto: Privatna arhiva, ST/Vladimir Lukić

Todor Šunjka

Trinaestogodišnji maloletnik iz Novog Sada, identifikovan kao Z.N., ponovno je pobegao iz Centra za socijalni rad, ovog puta zajedno sa svojim jedanaestogodišnjim bratom. Ovo nije prvi put da su braća bila u središtu pažnje, jer ih se sumnjiči za više od trideset pljački i nanošenje teških telesnih povreda.

Posebno je zapanjujuća priča o ubistvu Todora Šunjke prošle godine, čoveka od 75 godina. Todor je izlazio iz prodavnice kada su ga braća susrela i zatražila novac. Kada im je rekao da nema novca kod sebe, brutalno su ga napali kamenicama. Tri meseca lekari su se borili za njegov život, ali nažalost, nisu uspeli da ga spasu.

Foto: Shuttestock

Dečak ubica iz Novog Sada

Svi meštani koji su govorili o ovom tragičnom događaju opisuju Todora kao izuzetnog čoveka, neko ko je najmanje zaslužio ovakav svirepi napad i surovu smrt.

Meštani u strahu

Nikola Kalaba, prijatelj pokojnog Todora, svedoči o njegovoj dobroti i humanosti. Kalaba za "Blic" izjavljuje da je Todor bio čovek za primer, ističući da čak i sveštenik nije prihvatio novac na njegovoj sahrani, što dodatno svedoči o poštovanju koje je Todor uživao u zajednici.

- Koliko je bio dobar čovek svedoči i činjenica da je sveštenik odbio novac na njegovoj sahrani. To je bio čovek za primer. On u životu mrava nije zgazio. Bio je duša od čoveka. Šokirao sam se kada sam čuo da je na tako svirep način okončao - kaže Kalaba.

U Tovariševu, gde se dogodio zločin, strah je sveprisutan među meštanima. Mnogi tvrde da je kriminalitet u porastu, a pljačke su postale učestale. Stanovnici izražavaju zabrinutost za svoju bezbednost, ističući da deluje kao da maloletnicima niko ništa ne može.

Krivično neodgovorni maloletnici, koji često imaju manje od 14 godina, čine veći deo počinilaca. Meštani ističu da je sve, od sušenog mesa do novca, na meti kriminalaca, a atmosfera je postala ozbiljno napeta, kako u domovima tako i na ulicama.

Foto: INSTAGRAM: 192_RS / SCREENSHOT

Dečak ubica iz Novog Sada

 

"Deca ne mogu da budu srećna ako su siromašna"

Zoran Pavlović, dugogodišnji zaštitnik prava građana Vojvodine i profesor Pravnog fakulteta, upozorava na potrebu unapređenja mehanizama prevencije. Naglašava da društvo mora preuzeti odgovornost prema deci koja su često izložena siromaštvu, nedostatku roditeljskog staranja i nedostatku staratelja koji vrše svoju funkciju.

Pavlović ističe hitnost analize i predlaganja odgovarajućih rešenja kako bi se sprečila dalja zlodela koja su počinila deca.

Mračna statistika u Srbiji ukazuje na porast broja dece koja vrše najteža krivična dela. Maloletni Z.N. iz Novog Sada trenutno je u bekstvu, ostavljajući zajednicu u strahu i nesigurnosti. Policija je angažovana u potrazi za braćom, dok se zajednica suočava s teškim pitanjima o efikasnosti i odgovornosti u prevenciji ovakvih događaja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

07.01.2024 22:44

Toga će biti sve više nažalost. A pljujete na nastavnike, deci koja imaju neprimereno ponasanje nastavnici noišta ne smeju, decu stiti nakaradni zakon, a još više loši roditelji. Nastavnik sam i mnoge stvari vidimali ćutim jerznam da ću na kraju biti optužena id svih. A i za ovu platu bolje je ništa ne videti...! Strah je vrag!