DOSIJE "KOSTA KECMANOVIĆ": Sve o NAJJEZIVIJEM ZLOČINU u Srbiji - osam dokaza o masakru koji LEDE DAH, u 8.35 je uradio OVO!

Autor:

Hronika

30.12.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirajući zločin, Kosta je napravio spisak vršnjaka koji su "primarne mete", skicirao šemu kretanja kroz školu, a pored gotovog oružja, napravio je i Molotovljeve koktele.

DOSIJE "KOSTA KECMANOVIĆ": Sve o NAJJEZIVIJEM ZLOČINU u Srbiji - osam dokaza o masakru koji LEDE DAH, u 8.35 je uradio OVO!

Foto: Tanjug/AP/Republika

Kosta Kecmanović

Dečaka ubicu Kostu Kecmanovića koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubivši devet učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića posmatraju punih osam meseci. Rezultati posmatranja na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, gde je i hospitalizovan, čuvaju se u strogoj tajnosti.

Osim razgovora sa dečakom i posmatranja njegovog ponašanja obavljena su i različita snimanja njegovog centralnog nervnog sistema. Stručnjaci sagledavaju kompletnu situaciju dečaka i prilike u kojima je živeo.

Kosta je bio odličan učenik koji se takmičio iz više prirodnih i društvenih nauka. Govorio je nekoliko svetskih jezika, a sa roditeljima je često putovao i usavršavao konverzaciju. Svirao je harmoniku, trenirao je različite sportove. Voleo slikarstvo i istoriju umetnosti. U slobodno vreme je igrao igrice i gledao filmove.

Bio je ponos oca doktora radiologije i majke doktora bioloških nauka i svi oko njih su znali kako im je sin pametan, obrazovan i svestran.  

Republika

Foto: Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

 

Svako bi na osnovu prethodno iznetih podataka, pomislio da je najmlađi masovni ubica genijalac, to jest natrposečno inteligentan tinejdžer, međutim, neki su već izašli sa podatkom da se radi o osobi prosečne inteligencije, a neki čak i da mu se prednji deo mozga još uvek nije razvio.  

Planirajući zločin, Kosta je napravio spisak vršnjaka koji su "primarne mete", skicirao šemu kretanja kroz školu, a pored gotovog oružja, napravio je i Molotovljeve koktele. Izabrao je precizno oružje iz očevog sanduka i isplanirao vreme zverstva kada je bio najsigurniji da će plan biti realizovan.  

Republika

Foto: Tanjug, Facebook

 

Odredio je da to bude pred kraj prvog časa kada je njegovo odeljenje najbliže ulazu u školu. Počistio je hol ubivši dežurne učenice i čuvara, kao i devojčicu koja se zatekla u prolazu. Ušao u razred i za dva minuta pokosio razred.

Nakon zločina je odložio oružje i predao se. Sve je trebalo da bude okarakterisano kao savršeni zločin. Nekoliko psihologa se izjasnilo da je to njemu i bio cilj. Kakav god rezultat posmatranja, odnosno veštačenja da bude, maloletni zločinac, će sasvim je sigurno, ostati doživotno pod nadzorom budući da je opasan po okolinu.

Dokazi

Istragom je nedvosmisleno utvrđeno da je Kosta Kecmanović:

08.35 - seo na zidić ispred škole
08.40 - zapucao u hodniku prvo u Dragana Vlahovića, pa odmah u Anu Božović i Bojanu Asović pa u Sofiju Negić
08.41 - ušao u kabinet istorije
08.42 - student istorije iskače kroz prozor
08.43 - rafal u učionici
08.45 - iskače kroz prozor i poziva policiju
08.46 - odlaže pištolje u dvorištu
Policija pored njega nalazi zbrojevku, ruger i šest okvira s municijom, u koje je 1. maja stavio 92 metka. U školi je ispalio njih 45
08.55 - policija zločinca izvodi iz škole i voze ga u stanicu

Zakon

Kao mlađi maloletnik dečak ubica nije odgovoran pred domaćim zakonom. 
Odgovornost za zločin sina stavlja se na teret njegovim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović.

Više javno tužilaštvo traži 12 godina zatvora za oca, dve i po godine za majku, a za vlasnika i instruktora streljačkog kluba po tri godine zatvora.

Prema navodima optužnice, sumnja se da je Kecmanović u periodu od godinu dana pre tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar", obučavao sina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i municijom, kao i da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir, ali i kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenim oružja.

Republika

Foto: privatna arhiva

 

Takođe, sumnja se da Kecmanović oružje koje je njegov sin koristio tokom masakra nije držao na propisan način.

Miljana Kecmanović, majka Koste K., optužena je jer je neovlašćeno držala municiju, s obzirom na to da je tokom istrage, na jednoj čauri koja je nađena u kabinetu istorije kod vrata, pronađen njen DNK.

Predsednik Streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. su, prema navodima optužnice, tokom istrage dali lažni iskaz. Ratko I. to je učinio kada je rekao da nije video dečaka kako puca, već da ga je video samo jednom preko video-nadzora kako dotrčava do svog oca koji puca i da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje, a Nemanja M. kada je tvrdio da mu nije poznato da li je okrivljeni Kecmanović dao svom sinu da puca iz vatrenog oružja jer on to nije video.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Ivke

30.12.2023 17:02

I dalje postoji ljudi i to ne bas mali broj njih koji misle da ce zlo biti pusteno jer po zakonu ne odgovara. Nikada nece biti pusten, ceo zivot ce provesti medju 4 zida, veoma tesnih nadam se. Naravno da bi ludak koji bi ga pustio sebi ispisao ogromnu metu posred cela, taj ne bi mogao da se sakrije na kugli zemaljskoj, nasli bi ga. A tek oni sto spominju teske nebuloze tipa da mu drzava promeni identitet i posalje ga u inostranstvo…. Pa koliko bi onda 13to godisnjih monstruma koji su nezadovoljni svojim zivotom htelo to isto da uradi jer bi ih posle cekala nagrada u vidu novog zivota?? Najvece zlo koje se ikada rodilo u ovoj zemlji ne zasluzuje vazduh da dise a kamoli da bude slobodan.

Cvetak

30.12.2023 20:03

@Ivke - Ivke@ slazem se u svemu!! Mene jedino buni kad gledam snimke hapšenja KK! Prva gde lezi, prilazi mu 10 specijalaca, pod punom ratnom opremom, jedan mu prilazi, odlaže pistolj, sve to snimaju deca iz skole i cuje se smeh i komentiranje, zatim ga odvode 2 civila do civilnog auta i odlaze! Druga snimka KK stoji u skolskom dvooristu, prilaze mu lagano jedan policajac i jedan civil, prilazi mu nesta mu govori i stavlja kapuljacu preko glave, sve to snima muska osoba koja govori zenskoj osobi, eno ga,, hapsse ga!!!! Mene zanima na kojoj snimci je KK???

Јован

30.12.2023 20:12

@Ivke - Па, не третирају у душевним болницама људе као стоку. Има ту још масовних убица који нису по цео дан у четири зида, дато им је право да се шетају, да примају посете. Овде људи свашта причају, правећи се да све знају. Закон се мора мењати под хитно, треба се спустити кривична одговорност малолетника, садашње стање је неодрживо. Постоје државе где се овакви скривају. Африке, Азије, Јужне Америке. Идентитет се може дати, то опет зависи од државе, од тога да ли лицу прети опасност од освете и слично. Ако ми имамо толико клинаца са 13 година који су спремни да ураде овако нешто онда се морамо добро замислити! Веома добро!

Ivke

30.12.2023 21:05

@Јован - Naravno, imace on svoje setnje i posete, ali generalno ceo zivot ce mu proci u zatvorenom.