BRUTALNO UBISTVO U ZEMUNU! Mafijaš dignut u vazduh, njegov pas preživeo - profesionalac postavio bombu! (FOTO)

Autor:

Hronika

28.12.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Blagojević Bosanac ubijen je na Pupinovom mostu, bomba postavljena profesionalno.

BRUTALNO UBISTVO U ZEMUNU! Mafijaš dignut u vazduh, njegov pas preživeo - profesionalac postavio bombu! (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Facebook

Pre pet godina kod Pupinovog mosta u Zemunu, raznet je Nenad Blagojević Bosanac (48), plastičnim eksplozivom C4 koji je bio podmetnut ispod sedišta njegovog automobila marke ''mercedes''.

Za počiniocima ovog dela, kao i motivom, traga se i dalje. Od trenutka ubistva se pretpostavljalo da je ubijen zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti.

Bomba je postavljena profesionalno i aktivirana daljinskim upravljačem.

- Po oštećenjima njegovog automobila, videlo se da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod vozačevog sedišta, a sama eksplozija je bila usmerena da raznese samo vozača. Koliko je sve to stručno postavljeno i aktivirano, pokazuje i činjenica da je eksploziju preživeo Nenadov pas, jazavičar Badža, koji se nalazio u gepeku 'mercedesa'!

Blagojević je policiji bio poznat još od devedesetih godina kada je slovio za jednog od ''opasnih momaka'' Zemuna, a iza sebe je imao krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznudu, nanošenje teških telesnih povreda, nelegano nošenje oružja... 

- Protiv njega je u leto 1999. podneta krivična prijava za ubistvo Nenada Vićentijevića (28), koji je likvidiran 15. jula te godine. Vićentijević je izrešetan dok se nalazio u svom parkiranom automobilu, a ubica je u njega pucao iz vozila u pokretu, pri čemu je žrtva pogođena sa nekoliko hitaca u glavu. Blagojević je bio optužen za ovo ubistvo, ali nikada nije bio osuđen - otkrio je sagovornik za Informer i dodao da je Bosanac bio osuđivan tri puta za druga krivična dela, među kojima je i pokušaj ubistva Dragana Ćirovića 2002.

- Nakon što je odležao tu kaznu, Blagojević se odselio u Australiju. Međutim, 2015. je proteran iz te zemlje i vratio se u Srbiju. Nije poznato čime se bavio od tada, jer u poslednje tri godine nije bio hapšen. Činilo se kao da se smirio, ali činjenica da je nakon ubistva u njegovom stanu u Zemunu nađen automatski pištolj 'škorpion' ukazuje da je najverovatnije nastavio da se bavi nezakonitim poslovima.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je imala saznanja da je Blagojević 2015., nakon proterivanja iz Australije, bio umešan i u jednu pucnjavu koja se odigrala na teritoriji opštine Voždovac kada je ranjen jedan mladić. Za taj napad nikada nije hapšen i procesuiran.

Iza njega su ostale dve maloletne ćerke iz dva braka. 

Njegov prijatelj je na jednoj društvenoj mreži naveo da je on uvek bio nasmejan i veseo.

- Svi veliki ljudi imaju prijatelje, ali i neprijatelje. U njegovom životu bio je veliki broj prijatelja u Srbiji, a i u dalekoj Australiji. Nažalost, mali broj neprijatelja mu je došao glave... Nije dao na Srbe i držao je do sebe. Bio je plemenit, uvek nasmejan i veseo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading