MIROTIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE! Osumnjičen da je pomagao kopačima i bio deo afere ''Tunel''!

Autor:

Hronika

25.12.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Mirotić koji je osumnjičen da je pomagao kopačima tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, pušten da se brani sa slobode.

MIROTIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE! Osumnjičen da je pomagao kopačima i bio deo afere ''Tunel''!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, Društvene mreže

Jedan od osumnjičenih za saučesništvo u obijanju depoa Višeg suda u Podgorici, Predrag Mirotić, pušten je da se brani sa slobode od optužbi da je pomagao kopačima tunela.

Odlukom Vrhovnog suda je njemu ukinut pritvor, prenose Vijesti.

Podsetimo, Predrag Mirotić je uhapšen 23. septembra, po nalogu osnovnog državnog tužioca Marka Mugoše, zbog sumnje da je pomagao pripadnicima kriminalne grupe, koja je tokom meseca avgusta ove godine, prokopala tunel od stana u Njegoševoj 12 do sudskog depoa u kom se čuvaju dokazi.

Mirotića sumnjiče da je kopače tunela vozio od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prokopavaju podzemni prolaz do depoa Višeg suda u Podgorici.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Prokopan tunel do depoa Višeg suda u Podgorici

Prema nezvaničnim informacijama, on im je bio kontakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbjeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju. Uhapšen je nakon što je povezan sa odbeglim srpskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice.

Takođe, uhapšeni su i Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marijan Vuljaj. Vladimir Erić iz Loznice je uhapšen na aerodromu u Stokholmu dok je pokušao da se ukrca na let za Beograd, dok policija i dalje traga za Dejanovom Jovanovićem, Veljkom Markovićem i njegovim stricem Milanom Markovićem.

Predrag Mirotić se tereti za kriminalno udruživanje, tešku krađu i sprečavanje dokazivanja. Katarina Baćović je uhapšena 12. oktobra nakon mesec dana potrage zbog sumnje da je bila deo grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici, kao i da je iznajmila stan u Njegoševoj 12 iz kog je tunel kopan.

Saslušana je i njena majka Maja Baćović, upravitelj sudske pisarnice, koja je negirala umešanost u krađu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading