UHAPŠENI KOPAČI "TUNELA 2" U PODGORICI: Provalili u "Optiku Mirković" iz koje su ukrali naočare vredne skoro 47.000 evra

Autor:

Svet

07.12.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz poslovnog prostora, na Rimskom trgu, koji se nalazi pored prodavnice naočara.

UHAPŠENI KOPAČI "TUNELA 2" U PODGORICI: Provalili u "Optiku Mirković" iz koje su ukrali naočare vredne skoro 47.000 evra

Foto: Tiktok/Optika Mirković

Prokopan tunel do optičarske radnje

Crnogorska policija uhapsila je Zorana .B. (52), iz Podgorice i Željka .Ć. (47) iz Andrijevice koji se sumnjiče da su prokopali tunel i provalili u "Optiku Mirković" u centru Podgorice iz koje su ukrali naočare vredne skoro 47.000 evra.

Kako prenose crnogorski mediji uhapšenima je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata. 

- Uhapšeni se sumnjiče da su tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz poslovnog prostora, na Rimskom trgu, koji se nalazi pored prodavnice naočara, ušli u prostorije optike i otuđili 225 komada naočara različitih markih, ukupne nabavne vrednosti 46.900 eura - saopštila je crnogorska policija.

Policija je od Zorana B. i Željka Ć. oduzela dva automobila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju provale u optičarsku radnju na Rimskom trgu u Podgorici.

Odmah nakon pljačke, a na osnovu fotografija, pretpostavilo se da su lopovi ideju za kopanje tunela dobili nakon što je otkriven tunel kojim je provaljeno u depo Višeg suda u Podgorici.

Inače podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Zoran B. i oduzela pušku i dva pištolja, kao i municiju od njegovog rođaka V.B. koji ih legalno poseduje, ali i veću količinu municije u ilegalnom posedu. Po nalogu tužioca protiv V.B. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading