DOŠAO SAM DA OBIĐEM TASTA, ON NIJE EVAKUISAN: Članovi porodica zabrinuti nakon jezive buktinje koja je zahvatila starački dom u Malom Mokrom Lugu (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva informacija je bila da su vatrogasci-spasioci evakuisali 73 korisnika doma i 8 zaposlenih, ali...

DOŠAO SAM DA OBIĐEM TASTA, ON NIJE EVAKUISAN: Članovi porodica zabrinuti nakon jezive buktinje koja je zahvatila starački dom u Malom Mokrom Lugu (FOTO/VIDEO)

Foto: Brana Jovanović

Požar

U staračkom domu u Malom Mokrom Lugu sinoć negde oko 19 časova došlo je do velikog požara u kojem su stradale dve osobe, a petoro je povređeno. Kako je prvobitno javljeno, požar je izazvala neugašena cigareta, međutim, kako je Republika.rs saznala jutros od radnika na licu mesta, sumnja se da je uzrok požara neispravan laptop. Ipak, policija se još uvek nije oglasila o uzroku buktinje.

Ekipa portala Republika.rs danas se našla upravo ispred mesta incidenta. Dočekao nas je policajac na ulazu u starački dom, sa rečima da je u toku uviđaj i da se još uvek ništa ne zna.

Međutim, u jednom momentu na terasi jedne od soba zatekli smo stariju ženu, pitanje je da li su sve sobe ovog doma evakuisane i dalje ili su pojedinci ostali, u slučaju da su u pitanju bake i deke koji nemaju gde.

- Ljudi su i dalje unutra, nisu svi bili evakuisani sinoć, ja sam došao da obiđem tasta, on je hvala Bogu dobro, ali sinoć je bio pravi haos ovde - za portal Republika.rs rekao je čovek koji je danas došao u posetu članu porodice.

Prva informacija je bila da su vatrogasci-spasioci evakuisali 73 korisnika doma i 8 zaposlenih. Međutim, reporteri portala Republika.rs su saznali na licu mesta da nisu svi štićenici ekvakuisani.

- Žena koja je stradala je sa 4.sprata, a požar je izbio na trećem - rekao nam covek koji je jutros došao da obiđe mamu.

- Nisam bio tu u momentu požara, čuo sam šta se desilo, došao sam kući oko 23h, gužva je i dalje bila, ko zna koliko je trajalo. Cela ulica je bila zatvorena, ja sam jedva prošao. Čula se kuknjava, strašno - rekao nam čovek koji živi u komšiluku ovog staračkog doma.

- Čula sam da su korektni u tom staračkom domu, ali i ja sam stara žena i opet kažem ne daj bože nikom da tamo završi, možda to oni stariji koji nemaju nigde nikoga, ali ostali, bolje da unajme nekoga da ih neguje kući. Strašno mi je sve to, pogotovo ovo što se desilo - kaže nam još jedna komšinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading