JUTRO NAKON JEZIVOG POŽARA U MALOM MOKROM LUGU: Policija i dalje vrši uviđaj, ali na BALKONU STARIJA ŽENA - jesu li svi korisnici evakuisani? (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom momentu na terasi jedne od soba zatekli smo stariju ženu, pitanje je da li su sve sobe ovog doma evakuisane.

JUTRO NAKON JEZIVOG POŽARA U MALOM MOKROM LUGU: Policija i dalje vrši uviđaj, ali na BALKONU STARIJA ŽENA - jesu li svi korisnici evakuisani? (FOTO/VIDEO)

Foto: Branimir Brana Jovanovic

Požar

U staračkom domu u Malom Mokrom Lugu sinoć negde oko 19 časova došlo je do velikog požara u kojem su stradale dve osobe, a petoro je povređeno.

Kako se veruje, požar je izazvala neugašena cigareta, međutim uzrok požara se još uvek utvrđuje.

Ekipa portala Republika.rs danas se našla upravo ispred mesta incidenta. Dočekao nas je policajac na ulazu u starački dom, a na pitanje da li se zna konačan uzrok požara, rekli su nam da uviđaj iz tog razloga još uvek toliko traje i da rade na tome.

 

 

Međutim, u jednom momentu na terasi jedne od soba videli smo stariju ženu, pitanje je da li su sve sobe ovog doma evakuisane i dalje ili su pojedinci ostali, u slučaju da su u pitanju bake i deke koji nemaju gde.

Inače, kako smo sinoć pisali, vatrogasci-spasioci evakuisali su 73 korisnika doma i 8 zaposlenih, a s obzirom na to da nemamo informaciju koliko je ukupno ljudi bilo u trenutku kada je požar izbio, ne znamo da li je nekolicina korisnika doma ostala u prostorijama koje buktinja nije zahvatila.

- Nisam bio tu u momentu požara, čuo sam šta se desilo, došao sam kući oko 23h, gužva je i dalje bila, ko zna koliko je trajalo. Cela ulica je bila zatvorena, ja sam jedva prošao. Čula se kuknjava, strašno - rekao nam je čovek koji živi u komšiluku ovog staračkog doma.

- Čula sam da su korektni u tom staračkom domu, ali i ja sam stara žena i opet kažem ne daj bože nikom da tamo završi, možda to oni stariji koji nemaju nigde nikoga, ali ostali, bolje da unajme nekoga da ih neguje kući. Strašno mi je sve to, pogotovo ovo što se desilo - kaže nam još jedna komšinica.

Podsetimo, starački dom u beogradskom naselju Mali Mokri Lug već je punio stranice crne hronike, kada je u dvorište staračkog doma koji je u vlasništvu Željka S., u februaru 2020, bačena bomba kašikara, a povređenih, na sreću, nije bilo.

Sigurnosne kamere su tada snimile ovaj napad, a kako je tada rekao izvor blizak istrazi, kašikaru je bacila maskirana muška osoba.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. 

Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. 

Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading