"JEDNA ŽENA INTUBIRANA"! Poznato stanje povređenih u stravičnom požaru u Malom Mokrom Lugu!

Autor:

Hronika

14.12.2023

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje petoro povređenih u požaru za stara lica u Malom Mokrom Lugu je stabilno. Jedna pacijentkinja bila je intubirana. Uzrok požara još se utvrđuje.

"JEDNA ŽENA INTUBIRANA"! Poznato stanje povređenih u stravičnom požaru u Malom Mokrom Lugu!

Foto: ST/Dragan Kadić

- Oni su bili izloženi udisanju gasova i bili su u relativno teškom stanju zbog poremećaja disanja. Jedna pacijentkinja je bila intubirana, kasnije je uz terapiju stanje stabilizovano - rekao je za RTS pukovnik dr Toplica Lepić.

Dodaje da je stanje povređenih ovog jutra stabilno.

Požar je izbio sinoć oko 19 časova, a vatrogasne ekipe su odmah poslate na teren.

- Po stizaanju na lice mesta, za sedam minuta požar je lokalizovan i sprečeno je širenje na ostale prostorije - rekao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković.

Vatrogasci su evakuisali 73 korisnika doma i osmoro zaposlenih.

Svi su evakuisani na bezbedno mesto, kaže Miković.

Uzrok požara se i dalje utvrđuje.

Podsećamo, potresne scene mogle su se videti sinoć u Malom mokrom lugu. Unuka i sin nastradale žene jecali su i odbijali da idu sa mesta gde je nesrećna žena preminula. 

- Bila je sama u sobi. Na četvrtom spratu - viče uplakana.

Druga žena u očaju priča da će odrati od para vlasnika staračkog doma.

- Dementni ljudi su mu pušili u sobama - kaže kroz plač.

Inače, spekuliše se se da je požar upravo izazvala neugašena cigareta.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading