VANJA UBIJENA ZBOG DEDE I OSVETE? Sa Palčom devedesetih zaradio milione, zbog jedne njegove odluke sve došlo na naplatu?

Autor:

Hronika

08.12.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj Vanje Đorčevske potresao je čitavu javnost, a detalji slučaja su zbunjujući za sve.

VANJA UBIJENA ZBOG DEDE I OSVETE? Sa Palčom devedesetih zaradio milione, zbog jedne njegove odluke sve došlo na naplatu?

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Slučaj male Vanje Đorčevske (14) za kojom se sedam dana tragalo, a koja je pronađena mrtva, potresao je čitav region. Istragom je utvrđeno da je devojčica oteta, a sada se istražuje na koji način je ubijena.

Za ovaj slučaj je osumnjičeno pet osoba, među kojima je i njen otac Aleksandar Đorčevski. Prvoosumnjičeni u ovom slučaju je Ljupčo Palevski Palčo koji je pronađen u Turskoj, a Stefanu Dimkovskom koji je osumnjičen da je Palevskom pomogao i iz Beograda preko Bugarske ga prevozio u Tursku, produžen je pritvor zbog sumnje da može uticati na svedoke i lica koja imaju saznanja.

Republika

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA

Ljupčo Palevski

Dimkovski je rekao da se u ovom slučaju ne oseća krivim. Na pitanje da li bi ponovo vozio Palča kao i ranije, dodao je: „Odvezao sam ga u bolnicu”.

Braca Zdravković, privatni detektiv je rekao da je čitav slučaj šokantan i da je dvoje ljudi ubijeno na najmonstruozniji način.

- To je toliko konfuzno od samog početka. Sada sa sigurnošću samo znamo da je dvoje ubijeno i da je egzekutor isti koji je sada u pritvoru u Turskoj. E sada, ono najmorbidnije u celoj priči je to da je to organizovao sa dugogodišnjim prijateljem Aleksandrom koji je otac devojčice. Ljupčo je decenijski prijatelj porodice. On se sa Vanjinim dedom, Valčom, bavio raznim biznisima. U jednom trenutku je rešio da pored poslova koje ima, počne da radi i gradnju, i angažuje Palču. Oni su to radili posle, to je priča od devedesetih - rekao je Zdravković i dodaje da je Vanjin deda ćerki kupio stan u kom je živela sa bivšim mužem, a da je brojne apartmane koje je imao prepisao unukama, te istakao da postoji šansa da je i to jedan od motiva.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Braca Zdravković

- Ne radi se o klasičnoj otmici. Znamo kako se nalaze štek stanovi, gde će biti primopredaja, naplata. Svaka otmica je vezana za novac. Imamo otmicu u Srbiji, koja je prijavljena posle 12, 5 minuta. Dete nije ubijeno. Krucijalno pitanje je zašto je ubijena, možda je u pitanju osveta? Neraščišćeni računi između dede i Palče? Oni su zaradili milione...

Forenzičar Nenad Šipka kaže da je prisutna medijska hajka koja se digla u regionu.

- Zanima me kako će izgledati suđenje. Gledao sam njihov krivični zakonik. Kazna za otmicu je 3 godine, a ako je došlo do smrti, najmanja kazna je 4, a najveća 20 godina zatvora. Postavlja se pitanje, da li će tužilaštvo uspeti da dokaže da je otac imao umišljaj, i ko je izvršio likvidaciju - rekao je za Pink i dodao:

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Nenad Šipka

- Ako se dete ugušilo u vreći, tu nema govora o ubistvu... Jer pucanje u mrtvo telo se ne računa kao ubistvo, objašnjava Šipka, ponovo navodeći da će biti teško dokazati sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Džonkp

08.12.2023 13:28

Svako ima svoje mišljenje... Moje stanovišze je da treba vratiti smrtnu kaznu za sve teške zločine nad decom(ubistva, iživljavanja i mučenja) a doživotni zatvor za sva druga vezana za silovanja itd... Pod HITNO jer ovo je uzelo toliko maha da je prosto neobjašnjivo...!!!

Veljko

08.12.2023 17:23

...nema ni govora o ubistvu ako je bilo ugusenje. Da li je ovo istina? Ispada da ako neko nekog stavi u vrecu da bi ga ugusio, onda tu nema govora o ubistvu. Ako je to pravda...