OVO JE BILA PALČOVA PUTANJA NAKON DVOSTRUKOG UBISTVA: Oglasilo se Tužilaštvo - izdata naredba da se protiv njegovog pomagača pokrene istražni postupak!

Autor:

Hronika

07.12.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe se proverava umešanost Palčovog advokata.

OVO JE BILA PALČOVA PUTANJA NAKON DVOSTRUKOG UBISTVA: Oglasilo se Tužilaštvo - izdata naredba da se protiv njegovog pomagača pokrene istražni postupak!

Foto: Facebook

Osnovno javno tužilaštvo Skoplje izdalo je naredbu za sprovođenje istražnog postupka za jedno lice zbog osnovane sumnje da je izvršilo krivično delo – Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

- Osumnjičeni je u periodu od 01.12.2023. do 03.12.2023. godine pomogao da se izvršilac ne otkrije za dva krivična dela – otmicu, kao i dva ubistva na svirep način (jedno maloletnika i jedan od favorizovanja), obezbeđujući mu prevoz automobilom. Tada se osumnjičeni, nakon prethodne komunikacije i dogovora sa izvršiocem koji se nalazio u Republici Srbiji, vozilom marke Land Rover strumičkih registarskih oznaka, vlasništvo pravnog lica, uputio ka Beogradu. Tamo je sreo počinioca i zajedno sa vozilom krenuli ka granici Srbije sa Bugarskom – granični prelaz Kalotina. Granicu su prešli 02.12.2023. godine, krećući se preko teritorije Republike Bugarske, istog dana su stigli na granicu sa Turskom, granični prelaz Kapitan Andreevo, i ušli u Tursku - piše u saopštenju.

- Tu su bili zajedno do 03.12.2023. godine, nakon čega je izvršilac ostao, a sada je osumnjičeni krenuo vozilom preko Grčke ka zemlji, gde je zadržan na graničnom prelazu Star Dojran. Nadležni javni tužilac podneo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenom. Za još jedno lice koje je od juče zadržano 24 sata u policijskoj stanici, upućeno je obaveštenje Skopskom javnom tužilaštvu. „Državni tužilac je ocenio da u ovom trenutku nema zakonskih osnova za predlaganje mera bezbednosti, ali se nastavljaju provere njegove eventualne umešanosti u krivično-pravni događaj - saopštilo je Tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading