KNELE NATERAO FUDBALERE DA OBUČENI USKOČE U BAZEN: Ovu priču o legendi devedesetih ranije niste čuli!

Autor:

Hronika

07.12.2023

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar je ubijen u 21. godini, u beogradskom hotelu "Hajat", ostavljajući za sobom mnoštvo priča i legendi koje su oblikovale njegovu reputaciju.

KNELE NATERAO FUDBALERE DA OBUČENI USKOČE U BAZEN: Ovu priču o legendi devedesetih ranije niste čuli!

Foto: Facebook/Printscreen/Aleksandar Knezevic Knele

Mnoge od priča o Kneletu prerasle su u urbane legende. Brzi i kratak život Aleksandra Kneževića Kneleta imao je neverovatne događaje- pucnjave, obračuni, napadi, incidenti. Momak sa beogradskog asfalta koji je poživeo samo 21 godinu, bio je začetnik obračuna devedesetih godina prošlog veka u Srbiji.

Incident sa fudbalerima Budućnosti

Jedan od najpoznatijih događaja koji prati legendu o Kneletu jeste incident sa fudbalerima Budućnosti iz Podgorice. Dok su Kneletov drug i njegov pulen igrali stoni tenis, fudbaleri su se smejali bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu. Knele, primetivši situaciju, nije mogao da se suzdrži od reakcije. Nakon kraće rasprave, Knele je izvadio pištolj i sve fudbalere odveo u teretanu, gde ih je naterao da izvedu vežbe koje su inače bile deo bilderskog treninga. 

- Bilder je digao iz benča 150kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta. Terao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama. Na kraju ga je moj teča upravnik hotela zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo. Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele - ispričao je svedok ovog događaja.

U sezoni 1991/92 ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Kraj legende

Kneletov život je završen na isti način na koji je i živeo - ludo i brzo. Ubijen je u 21. godini, u beogradskom hotelu "Hajat", ostavljajući za sobom mnoštvo priča i legendi koje su oblikovale njegovu reputaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading