KOSTA ŠOKIRAO ČUVARE I OSOBLJE BOLNICE: Monstrum divlja po BOLNICI

Autor:

Hronika

04.12.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović odbija da ide u ograničenu šetnju, na koju ima pravo.

KOSTA ŠOKIRAO ČUVARE I OSOBLJE BOLNICE: Monstrum divlja po BOLNICI

Foto: ST-N Pancic, privatna arhiva

Monstrum iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Kosta Kecmanović (14) priredio je novi šok policajcima koji ga čuvaju i osoblju klinike u kojoj je na veštačenju. On odbija da izađe iz sobe u kojoj boravi, saznaje Srpski telegraf.

Ovaj dečak, koji dosad nije pokazao ni trunku kajanja za ubistvo devet drugara i čuvara škole, ne pokazuje nikakvo interesovanje za roditelje, ali ne prihvata ni mere koje su propisane za boravak svake pritvorene ili izolovane osobe.

Republika

Foto: ST-N Pancic

Klinika na kojoj boravi Kosta Kecmanović

Suluda nada

- Svako od onih koji imaju zakonsko ograničenje kretanja, osim izuzetnih slučajeva, ima pravo na periodične šetnje u prostoru koji određuje ustanova u kojoj se nalazi. Ovaj dečak ima mogućnost ograničene šetnje u okviru objekta. Međutim, on to odbija. Kazao je ljudima koji ga obezbeđuju da sve ima u sobi u kojoj je smešten i da će sve biti ok dok je tu, a ionako će, kako im je rekao, uskoro izaći na slobodu - otkriva izvor iz istrage.


Iako su mu po ko zna koji put svi u bolnici koji komuniciraju s njim objasnili da je učinio najstrašniju stvar, da to što mu je omogućeno onlajn školovanje ne znači da je pomilovan za zločin, on ponavlja da nije krivično odgovoran jer je 3. maja imao manje od 14 godina i da mu niko ne može ništa!

Monstrum je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pred roditeljima dece koju je ubio pokazao apsolutnu hladnoću i svakim odgovorom šokirao. Na psihološko pitanje šta mu fali iz spoljnog sveta ubica je dao odgovor: "Ujak, pas i sestra."

- Bez premišljanja je rekao da je osoba koja mu nedostaje brat njegove majke, a onda je dodao i psa, kućnog ljubimca, da bi na kraju rekao: "I sestrica." Majku i oca nije spomenuo. On ni u drugim delovima iskaza nije pokazao da žali što je i roditeljima uništio život. Debelo tu nešto nije štimalo - naveo je doobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

Mrtva tišina

Dok je monstrum govorio putem linka iz bolnice u kojoj se nalazi, nasuprot njemu u prostoriji u tužilaštvu je vladao tajac. U kadru je u pozadini bila i Miljana Kecmanović, majka ubice.


Roditelji žrtava su međusobno komentarisali da to ponašanje Miljane Kecmanović ne potpada u okvire kako bi trebalo da se ponaša majka deteta masovnog ubice. Vrlo ih je začudilo što je bila bez reakcije i na pitanja oštećenih od kojih bi kamen zaplakao.

- Miljana se ponašala hladno kao sin, s tim da je rukama dirala vezanu kosu, dok je on ruke držao ispred sebe sve vreme. Nikome nije jasno kako je lice te žene ostalo bez reakcije na pitanja Suzane Čikić, majke ubijenog A. Ubica je rekao Suzani da zna da joj je ubio sina, ni tada ne rekavši da mu je žao. Ta Suzana, ta nesrećna žena, ostala je bez sina jedinca u piru dečaka-ubice, kao i otac Miloš Čikić. S druge strane, imamo majku zločinca koja se ponaša kao da se katastrofa nije desila - rekao je izvor.

Svi moraju da odgovaraju

Roditelji žrtava su posle pomenutog saslušanja ubeđeni da odnosi u porodici monstruma nisu bili topli i puni ljubavi. S tim u vezi, a pre svega s obzirom na činjenice otkrivene istragom da je otac ubice dr Vladimir Kecmanović stavio na raspolaganje sinu oružje i učio ga da puca, kao i da je majčin DNK nađen na čauri u učionici smrti, oni traže da za zločin sina odgovaraju i njih dvoje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (65)

Loading
Tanja

04.12.2023 20:48

Najmlađi masovni ubica na svetu planira proslavu nove godine besramno,proračunato,planira ...kao da nije nam poubijao decu i čika Dragana. Ponaša se isto ko i majka najmlađeg masovnog ubicu na svetu,ona je letos na more pošla ,renovira stan kao da njen najmlađi masovni ubica na svetu nije pobio školske drugarice ,drugara,čika Dragana, oružjem od kuće donetim u školu na školsom času.

mal

04.12.2023 20:52

kosti je nesto nedostajalo u detinjstvu, a vezano ya odnose sa rodteljima...ujak, pas i sestra...sve je rekao...treba mu pomoci..da se osvesti...i da izbaci iz sebe sve ono sto ga je naelo da postane ono sto je postao...

Henki

04.12.2023 21:34

@mal - Sad je za sve prekasno. Osvestio se ili ne nema mu slobode do kraja zivota.

Marko

05.12.2023 07:43

@Henki - O tome odlučuju psihijatri, a ne neko od nas što ovde komentariše. Jedno su naše želje, a sasvim drugo je njihova procena. Pritisak javnosti je veliki, nesporno. Nemoguće je da ga drže tamo do kraja života, ukoliko nema dijagnozu. Teško da će mu je i naći, s obzirom da još nije punoletan.