ŽANDARM GREŠKOM UBIO ZDRAVKA? Pucao iz službenog pištolja, pogodio ga u glavu, a metu pomešao zbog frizure!

Autor:

Hronika

30.11.2023

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno 17 godina je prošlo od ubistva Zdravka Negovanovića.

ŽANDARM GREŠKOM UBIO ZDRAVKA? Pucao iz službenog pištolja, pogodio ga u glavu, a metu pomešao zbog frizure!

Foto: ST/Dragan Kadić, Shuttestock

Zdravko Negovanović (23) iz Čeneja ubijen je 30. novembra 2016. godine na parkingu ispred lokala RST u novosadskom naselju Liman 3.

Nakon dve godine, za ubistvo je osuđen Ž.I. (40), pripadnik novosadske Žandarmerije. Osuđen je na 14 godina zatvora.

Ubijeni Negovanović je sa dvojicom prijatelja došao u RST na nastup grupe ''Kerber'', a oko jedan sat posle ponoći je krenuo da potraži jednog od prijatelja koji je izašao iz kluba. Kada je zastao pored kamiona na parkingu, iz mraka je zapucano, a hitac ga je pogodio u glavu.

Kada su Zdravkovi prijatelji primetili da ga dugo nema, izašli su iz lokala i pronašli ga na mračnom delu parkinga, sa ranom na glavi. Odmah su obavestili Hitnu pomoć i policiju, ali Negovanoviću nije bilo spasa.

Tokom uviđaja je policija pronašla jednu čauru metka i ubrzo je uhapsila osumnjičenog za kog se ispostavilo da je bivši policajac i pripadnik novosadske Žandarmerije. Nekoliko dana ranije je navodno suspendovan upravo zbog problematičnog ponašanja.

De­žur­ni is­tra­žni su­di­ja Okru­žnog su­da u No­vom Sa­du, Sve­ti­mir Po­po­vić, saslušao je posle hapšenja Ž. I. iz Srem­ske Ka­me­ni­ce koji je na saslušanju rekao da je te večeri bio u kafe klubu RST i da je došlo do sukoba između njega i radnika obezbeđenja, nakon čega je napustio lokal. On je opisujući radnika obezbeđenja rekao da je imao zalizanu kosu, a na saslušanju se branio da se ne seća da je pucao te večeri, te da je metak iz službenog pištolja navodno ispalio ranije.

Ubi­je­ni Zdrav­ko Ne­go­va­no­vić je imao slič­nu fri­zu­ru (du­žu ko­su ve­za­nu u rep) kao i rad­nik obez­be­đe­nja, sa ko­jim se osum­nji­če­ni žan­darm po­sva­đao. Pretpostavlja se da je, ugle­dav­ši Ne­go­va­no­vi­ća na par­kin­gu po­red ka­mi­o­na, žan­darm pu­cao i po­go­dio ga u gla­vu. Po sve­mu su­deći, do­šlo je do za­me­ne oso­ba, ali Ž. I. to nije želeo da pri­zna.

Prilikom odlučivanja o kazni sud nije prihvatio tvrdnju odbrane da Ž. I. koji je bio na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i na KiM, boluje od vijetnamskog sindroma. Veštaci su takođe utvrdili da količina alkohola koja je te noći pronađena u krvi optuženog žandarma nije bitno uticala na njegovo rasuđivanje.

Ž. I. je tvrdio da se ne seća sporne noći između 29. i 30. novembra 2006. godine, kada je jednim hicem iz službenog pištolja ustrelio Negovanovića. Obezbeđenje mu nije dalo da uđe u klub jer je bio vidno pijan, te je ljut odvezao prijatelja kući, a onda se vratio da se obračuna sa obezbeđenjem.

U tom trenutku, Negovanović je izašao na obližnji parking, gde ga je Ž. I. pomešao sa pripadnikom obezbeđenja, jer je bio slično obučen i imao vezanu kosu u rep. Bez premišljanja, žandarm je prislonio mladiću pištolj na potiljak i ispalio hitac, a zatim je mirno otišao kući, gde su ga pronašle kolege koje su ga privele, prenosi 24 sedam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading