DVA MESECA DEO RUDARA U BEKSTVU: Pokrali depo suda, saslušano njih 19 - da li iza svega stoje Kavčani?

Autor:

Hronika

22.11.2023

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je izdalo naredbe za brojna veštačenja, među kojima su veštačenja građevinske struke, kako bi se utvrdilo kada su osumnjičeni prokopali tunel, kako su to učinili i da li su imali pomoć.

DVA MESECA DEO RUDARA U BEKSTVU: Pokrali depo suda, saslušano njih 19 - da li iza svega stoje Kavčani?

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici nastavlja sa istragom slučaja kopanja tunela dugog 30 metara koji je vodio iz jedne zgrade u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici. Prema navodima crnogorskog Dana, u toku su brojna veštačenja koja su poverena stručnjacima Forenzičkog centra u Danilovgradu. Do sada je saslušano 19 svedoka, a među veštačenjima je i izrada nalaza i mišljenja po veštaku građevinske struke.

Otkrivanje pljačke depoa Višeg suda u Podgorici, desilo se 11. septembra, a ceo slučaj šokirao je javnost u Crnoj Gori. Službenica suda primetila je rupu na zidu depoa, a nakon toga je utvrđeno da su ukradeni dokazni materijali iz krivičnih predmeta. Sumnja se da iza ovog zločina stoji kavački klan, a jedan od vođa tog klana, Slobodan Kašćelan, trenutno se nalazi u spuškom zatvoru.

Uhapšeno je nekoliko osumnjičenih za ovaj zločin, među kojima su i crnogorski državljani Predrag Mirotić, Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. Međutim, još uvek se traga za trojicom srpskih begunaca koji su osumnjičeni za kopanje tunela i uklanjanje dokaza koji su potom bačeni u reku Moraču.

Prema saznanjima lista Dan, osumnjičeni su u junu stigli u Crnu Goru, gde su im saučesnici pomogli da nađu štek stan, alat za kopanje tunela i obezbeđen prevoz do "posla". Nakon što su opljačkali depo, prema navodima izvora, osumnjičeni su uklonili sve dokaze i pobegli iz zemlje.

Tužilaštvo je izdalo naredbe za brojna veštačenja, među kojima su i veštačenja građevinske struke, kako bi se utvrdilo kada su osumnjičeni prokopali tunel, kako su to učinili i da li su imali pomoć.

Među osumnjičenima su i Lozničani Veljko Marković, njegov stric Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su i dalje u bekstvu, njihov sugrađanin Vladimir Erić uhapšen je u Švedskoj u oktobru. Erić je lišen slobode kada je pokušavao da se ukrca u avion za Beograd, a trenutno se čeka odgovor o njegovom eventualnom izručenju Crnoj Gori.

Tokom saslušanja, osumnjičeni su negirali krivicu, a Katarina Baćović je navela da je stan iz kojeg je prokopan tunel iznajmila sa lažnim imenom i uzela 300 evra jer joj je obećano da će tu biti otvoren salon venčanica u kojem će raditi. Prema njenim rečima, saznala je za prokopan tunel tek nakon što se o tome pisalo u medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading