Objavljivanje presude P3. 308/22

Autor:

Hronika

20.10.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljena je presuda po tužni Tijane Maksimović protiv Medijske mreže.

Objavljivanje presude P3. 308/22

Foto: Shutterstock

Presuda

VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Tatjana Obrenčević, rešavajući u pravnoj stvari tužilje Tijane Maksimović iz Pećinaca, koju zastupa Marko Popović, advokat iz Beograda, protiv tuženih "Medijske mreže" d.o.o. Beograd, glavnog i odgovornog medija , koje zastupa Igor Isailović, advokat iz Beograda, radi naknade štete, doneo je:

PRESUDU

ODBIJA SE tužbeni zahtev tužilje Tijane Maksimović kojim je tražila da se obavežu tuženi "Medijska mreža" d.o.o. i Nebojša Zeković – urednik informative elektronskog izdanja medija da tužilji na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povrede

prava na pretpostavku nevinosti isplate iznos od 350.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, kao neosnovan.

DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužilje Tijane Maksimović pa se obavezuju tuženi "Medijska mreža" d.o.o. Beograd i Nebojša Zeković — urednik informative elektronskog izdanja medija da tužilji na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda isplate iznos od 50.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja 19.09.2023. godine pa do isplate, a sve u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude pod pretnjom posledica prinudnog izvršenja.
 
DELIMIČNO SE ODBIJA tužbeni zahtev tužilje Tijane Maksimović kojim je tražila da se obavežu tuženi "Medijska mreža" d.o.o. Beograd i Nebojša Zeković – urednik informative elektronskog izdanja medija da tužilji na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene
duševne bolove zbog povrede časti i ugleda isplate iznos preko dosuđenog iznosa u
stavu drugom izreke presude od 50.000,00 dinara, a do traženog iznosa od 150.000,00
dinara, odnosno za iznos od 100.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja 19.09.2029. godine pa do isplate, kao neosnovan.
 
USVAJA SE tužbeni zahtev tužilje Tijane Maksimović pa se zabranjuje drugotuženoj Nataliji Atanacković kao glavnom i odgovornom uredniku elektronskog izdanja medija “Republika.rs“ ponovno objavljivanje teksta i delova teksta pod naslovom: “Mimi Oro i Tijana Ajfon idu u zatvor! Starlete vrbovale žrtve za Velju Nevolju! Stravični snimci ubistva u telefonu jedne od njih!", u elektronskom izdanju medija “Republika.rs".

USVAJA SE tužbeni zahtev tužilje Tijane Maksimović pa se zabranjuje drugotuženoj Nataliji Atanacković kao glavnom i odgovornom uredniku elektronskog izdanja medija “Republika.rs" ponovno objavljivanje teksta i delova teksta pod naslovom: "Starlete peru mafijaše: Tijana Ajfon i Mimi Oro se pravile lude na saslušanju u SBPOK!", u elektronskom izdanju medija "Republika.rs".

USVAJA SE tužbeni zahtev tužilje Tijane Maksimović pa se obavezuje Natalija Atanacković — glavni i odgovorni urednik elektronskog izdanja medija da objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i odlaganja, a najkasnije drugog narednog dana od dana pravnosnažnosti presude.

OBAVEZUJU SE tuženi da tužilji na ime naknade troškove parničnog postupka solidarno isplate iznos od 97.950,00 dinara, a sve u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading