"Pala sam na zemlju, bacala sam se i ispuštala neke čudne krike od prizora deteta u kadi: DRAMATIČNO SVEDOČENJE PARTNERKE OCA MONSTRUMA

Autor:

Hronika

07.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Urošu Pašajliću koji je osmogodišnju ćerku u dužem vremenskom periodu držao u kadi izgladnelu i totalno zapuštenu, nastavljeno je danas svedočenjem njegove patnerke Ivane.

"Pala sam na zemlju, bacala sam se i ispuštala neke čudne krike od prizora deteta u kadi:  DRAMATIČNO SVEDOČENJE PARTNERKE OCA MONSTRUMA

Foto: Shuttersrock

Protiv oca iz pakla  svedočila je njegove patnerka Ivane koja ga je 24.marta prijavila za nasilje prema njoj i za zapuštanje deteta.

Pre nego je Ivana počela da govori o detaljima petodnevnog pakla, sudija je zabeležio da je vratila devojačko prezime, kao i da se iz Borče odselila na Žarkovo, te da trenutno živi kod majke u Nišu.

Uroš Pašajlić je poricao pred sudom da je partnerku vređao, lupao po vratima i da je izbio vrata od ormara, kako stoji u iskazu oštećene koji je dala pred tužiocem. 

- Samo su skinula da šarki. Ispala su vrata, a udario sam ih od besa i ljubomore. Bilo mi je jasno da me je tri po godine pravila budalom - odgovorio je Pašajlić na pitanja sudije. U nastavku se sramno pravdao:

 - Samo sam hteo da znam ko je taj Miša sa ceduljice. Prijavila me je iz osvete, to je moj prvi osećaj.

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Uroš Pašajlić se krio tri dana od policije

Ivana je na početku kazala da nije bila u vanbračnoj zajednici sa Pašajlićem iako su živeli zajedno, te joj je sudija rekao da je njena obaveza u tom slučaju, da se na sudu pojavi kao svedok  i da iskreno odgovara na pitanja i da bi u suprotnom bila kažnjena visokom novčanom kaznom.  Odabrala je da svedoči.

- Bila je subota. Ustali smo kao i obično nakon što je svako prespavao u svom krevetu, kako smo spavali već pre toga, jer smo bili okončali vezu, ali se ja nisam odselila. Uveče sam imala žurku firme i došla mi je ćerka Teodora, po dogovoru, da me našminka. Uroš je pre toga otišao negde. Otišla sam uveče na žurku i oko 1 sam pozvala Uroša da se nađemo u gradu jer je tako rekao da uradim. Došao je po mene sa drugom Oliverom kojeg smo odvezli kući na Karaburmu, a pre toga smo sedeli malo u kolima. Uroš mi je tražio cigaru. Istresla sam tašnu da bih našla paklicu i ispala mi je neka ceduljica sa imenom i brojem. Ne sećam se šta je pisalo. Njega je cedulja iznervirala. Otišli smo u Borču u stan koji smo iznajmili zajedno. Povraćala sam i bilo mi je muka. Legla sam da spavam - rekla je Ivana.

Čim je Ivana legla, u stanu je počeo haos, jer je Uroš prema njenim navodima, počeo da divlja. 

- Krenuli su napadi na mene da sam išla da se kurvam, a ne na žurku firme. Da sam ovakva, onakva i da ga pravim ludim. Pretio je da će da mi pobije celu porodicu. Udario me glavom u nos, slomio mi je zub - rekla je pokazujući jedan od zuba u donjoj vilici, što je sudija i konstatovao u zapisniku. Pretio mi je da zna gde mi žive najbliži od majke do ćerke - ispričala je svedok, a glas joj je sve više podrhtavao. 

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Uroš Pašajlić je u ovom stanu u Mirijevu držao dete samo zaključano bez hrane

Ona je uspela nekako da se povuče u sobu i primiri, a svedoči kako je vrata od ormara koja je Uroš izvalio koristila da podupre vrata od sobe kako on ne bi mogao da uđe kod nje. 

- Kada sam ustala u nedelju nastao je haos jer je šmrkao kokain i pio alkohol, nastavio je da me vređa. Govorio je da sam ja kriva za njegove neuspehe. Svašta mi je govorio, da sam veštica, zlo i da je toliko mnogo uložio u mene - svedočila je Ivana i dodala da je Uroš njoj govorio da je zbog nje propao, a da je situacija skroz drugačija i da je on nju doveo do propasti. 

- A ja budala koja je dizala kredite koje i dan danas otplaćujem- rekla je. 

Nastavlja da opisuje horor dane u zatočeništvu bivšeg ljubavnika i partnera.

- Drogiran i pijan je lupao po stanu, lomio i udarao o vrata. Imaju rupe i o tome može da svedoči vlasnik stana. Probio je vrata, bacao stvari. Na smrt sam se uplašila, ćutala sam da ga ne bih razjarivala i da bih ostala živa. Suzdržavala sam se da ga ne bih izazivala. U jednom trenu sam htela da odem- prepričava oštećena u postupku protiv Pašajlića. 

Ona kaže da je usledio momenat kada je shvatila da će biti dobro ako uspe da izvuče živu glavu.

- On se grohotom smejao i pitao me je :"Zar ti misliš da ćeš tako lako da odeš". Vrata su bila zaključana, a imali smo samo jedan ključ koji je bio kod njega. Kad smo izlazili razdvojeno, ključ smo ostavljali ispod otirača - priča Ivana drhavim glasom. Plače sve jače i postaje sve uznemirenija kako joj sećanja naviru dok predočava ono što se dešavalo. Kazala je i da ga je pitala da je pusti iz stana, ali da je dobila zastrašujući odgovor da će izaći samo preko njega mrtvog jer je on smatra da bi ona trebalo da bude u izolaciji da sredi misli pošto je psihopata.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Uroša Pašajlića policija na suđenja vezanog dovodi iz pritvora

Sudija konstatuje da se svedok oštećena trese i da plače. Ivana rukom pritiska svoj grudni koš i naizmenično lomi prste, pa zatim pokušava da šake stavi u džepove od kratkog mantila koji nije skidla, ali ne uspeva da pogodi prorez. Priča kako je pokušala da se sakrije u toaletu.

- Pobegla sam u vece. Leđima me je lupio o vrata i držao me tako. Pored mene ih je probio pesnicom. Sudija, imam slike i mogu da vam ih pokažem, kao i haos u stanu koji mi je moja drugarica Lidija, kojoj sam se poverila preko poruka, rekla da slikam - kazala je Ivana. Sudija joj je odgovorio da fotografije do narednog ročišta odštampa i donese.

-To se sve dešavalo u nedelju?- pitao je sudija svedoka.

- Da, odgovara ona. Na znak sudije, žena nastavlja:

- Ukočila sam se od straha, nisam znala kako će dalje da se odvija situacja i primirila sam se nasuprot svojoj prirodi po kojoj sam uvek za akciju. Nisam smela nikog da zovem, on je opasno besneo - rekla je Ivana dok je rukama pokrivala oči i sva zajapurena jecala.

Prešla je na naredi dan i odgovarala na nedoumicu koja je sve terala na razmiljanje zašto nije pobegla ili tražila pomoć.  

- Ćerki sam plaćala i školu i imam kredite, pa posao programera nisam smela da izgubim. radila sam od kuće. Jedan sam već ranije zbog Uroša izgubila. U ponedeljak sam radila od 11 do 7sati. Nisam smela da komuniciram i pričam sa nekim telefonom, a jedino što sam mogla je da pišem poruke i na taj način sam se žalila prijateljici Lidiji - ispričala je Pašajlićeva partnerka. 

Foto: Republika

Ivana je svedočila o monstrumu i njegovoj torturi

A onda je usledio najpotresniji deo svedočenja, o zanemararenoj maloj Lani koja je živela ko zna koliko dugo u kadi, okružena smrdljivim smećem.

- Vikao je da je zbog mene zanemario ćerku Lanu, da nisam podobna majka. Smetalo mu je kada je Lana bila kod mene tri nedelje i kada je za mene posle pitala nazvavši me majkom, rekao je da manipulišem detetom. Da mu dižem tenziju i činim ga nervoznim. Krivio je mene, što ne nosi ćerki hranu, a ja sam to pričala Lidiji. Njoj je sve to bilo prečudno i rekla mi je: "Ivana, šta pričaš bre I?Jel se vi drogirate", a kazala mi je da moram da ostanem u stanu dok saznam sve o detetu  i da ga spasemo - ispričala je Ivana dok je gorko plakala . 

Sudija je pitao kako je napustila stan, a ona je onda opisala da je Uroš pustio kad je ostao bez cigareta, pa je poslao da mu ih kupi. Ona je krišom spremila jedan ranac sa ličnim i najosnovnijim stvarima i izbacila ga sa terase sa trećeg sprata, na kojem su stanovali. 

- Prvo sam otišla u policiju, onu, ne znam kako da objasnim, od mosta desno- rekla je nesrećna žena.

- "Jel  u stanicu "29. novembar? "- pitao je sudija. 

- E da, u tu.  Oni su m i rekli da oni nisu za to i onda sam otišla u Belu kuću pa odatle u neku drugu policiju nadležnu za taj deo grada gde je bila Lana u stanu. Odnela sam isečak za struju sa računa sa adresom, ali tu nešto nije pisalo. Odvela sam ih do zgrade gde sam ispred čekala više puta Uroša, ali nisam nikada ulazila unutra. Pokazala sam policiji prozor od stana na visokom prizemlju koji je od Uroševog stana, a to sam znala jer je jednom tu kupio novčice i neke stvari koje je pobacala Lana. Onda se jedan policajac popeo drugom na ramena i video da nikoga nema unutra. Napali su me da sam pogrešila i da to nije taj stan, ali ja sam klekla i rekla da me privedu ako sam pogrešila, ali da želim da uđu unutra - ridajući je prepričavala Ivana.

Na mahove se saginjala i rukama hvalata za kolena, ali i rukama pokrivala lice dok je gorko plakala. 

Opisivala je na potpitanja suda kako se "otac iz pakla" drogirao svih dana od 19. do 23. marta 2023. godine dok je držao zatočenu. Zvao je dostavu da mu donose votku i uz to se paralelno drogirao kokainom. Ona tvrdi da je njena prijateljica Lidija htela da je izbavi tako što bi sve prijavila policiji, ali da je ona odgovarala od te ideje uplašena za svoj i život najmilijih. Rekla je i da je sve vreme od nedelje do četvrtka bila ukočena, kao da je paralizovana.

 

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Ivanu progoni prizor deteta u kadi, ostavljenog od strane oca monstruma

Zatim su usledile strahotne rečenice prebijene žene o ulasku kod devojčice zatočene u kadi i opisivanje prizora de kojih se normalnom čoveku sloši.

- Vrata stana su bila bez kvake. Bila je skinuta, a policajci su vrata otvorili lisacama njihovim. Ušli smo. Užasno je smrdelo, kao otpad, sa brdom smeća. Ovorili su vrata kupatila. Sledeće čega se sećam je da sam videla Lanu u kadi, gledala je policiju, mene su pustili napred jer jedino mene zna. Ja sam je dozivala "Lana, medo, Lana, medo". Pogledala me je, blago se osmehnula i podigla ruke ka meni. Uzela sam je iz kade. Kako sam je podigla, spala joj je trenerka. Bila je skroz mrsava, kao deca koju sam viđala na slikama iz Afrike, cipelice su joj bile naopako obučene. Bila je prljava, usrana i upišana. Po glavi joj je bio proliv koji se osušio. Kapica joj više nije bila roze nego žuto-braon. Joooj bože, počela sam da se gušim, zavrtelo mi se u glavi  i htela sam da padnem, pa je inspektorka uzela dete -  Ivana je drhteći kao prut na vetru opisala kako je spašena mala Lana.

Ispričala je da su iz kupatila prešli u dnevnu sobu koja je takođe bila kao smetlište.

- Prepuna ambalaže od hrane, sve je bilo u đubretu. Dete nije govorilo, a kad sam je ranije viđala pričala je, ali uvek tiho. Vodila sam je kod moje majke u Niš i čuvala je za Novu godinu 2020, tri nedelje. Ovo je nešto najstrašnije što sam videla. Krivila sam sebe. Kakva je bila, mršava, nogice. Kako čovek može da bude surov - ridajući je pričala. 

Najteže joj je bilo kada je stigla Hitna pomoć i odvezla Lanu.

- Jedva sam se odvojila od nje. Pala sam na zemlju, bacala sam se i ispuštala neke čudne krike, mislila sam da ću da skroz odlepim, da doživim nervni slom od slika male Lane i kupatila - lomeći prste i brišući suze čitavim dlanovima, ispričala je Ivana.

Ona se potom, na sudu izjasnila da ne ističe imovinsko pravni zahtev na štetu Pašajlića rekavši: 

- Dugujem 75.000 za kredite, ali odakle njemu bilo kakav novac -.

Otac iz pakla javio se da nešto kaže, ali mu je sudija rekao da konstatacije nisu dozvoljene već samo pitanja svedoku, ali preko suda. 

- Pitajte je da li sam ja ovo zaslužio i zašto ne govori istinu - pitao je Pašajlić. 

Sudija je kazao da su to svakako konstatacije i da očigledno nema pitanja. 

Na pitanje branioca optuženog, Ivana je priznala da je i ona narkomanka i da konzumira alkohol. 

- Na žurci sa pila i bila u pripitom stanju. Rekla sam da sam povraćala. Kad su me pokupili Oliver i Uroš, oni su u kolima crte radili. Tu su me zadirkivali kako se femkam i durim i ja sam povukla jednu, dve lajne kokaina. Crte - rekla je nervozno Ivana.

Branilac je tražio suočenje optuženog i oštećene i ostalo je da o tome sud odluči naknadno. Sledeće ročište u ovom slučaju zakazano je u  decembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading