UHAPŠENA RADNICA PORESKE UPRAVE U ZEMUNU: Oštetila budžet za 11 miliona!

Autor:

Hronika

06.11.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je, kako se sumnja, omogućila da se privrednom društvu čiju je kontrolu izvršila odobri i isplati nezakonit povraćaj PDV-a od strane.

UHAPŠENA RADNICA PORESKE UPRAVE U ZEMUNU: Oštetila budžet za 11 miliona!

Foto: Shutterstock

Policija u saradnji sa tužilaštvom u Beogradu uhapsila je D. D. (58) zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ona se sumnjiči da je tokom februara i marta 2022. godine kao zaposlena u Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi Filijala Zemun, iskoristila službeni položaj i ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti, prilikom obavljanja kontrole obračunavanja i plaćanja poreza na dodatu vrednost privrednog društva "FORNAX GROUP“ DOO iz Beograda, sačinila Zapisnik o kontroli navedenog privrednog društva u koji je unela lažne podatke.

Na taj način ona je, kako se sumnja, omogućila da se privrednom društvu čiju je kontrolu izvršila odobri i isplati nezakonit povraćaj PDV-a od strane.

Ministarstva finansija Srbije u iznosu od 11.665.312 dinara, čime je pribavljena korist navedenom privrednom društvu, a u istom iznosu oštećen budžet Republike Srbije.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading