OBRT U SLUČAJU UPUCANOG LOVCA KOD IVANJICE! Ubio ga najbolji prijatelj?!

Autor:

Hronika

06.11.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U teškoj nesreći u lovu juče je život izgubio Ivanjičanin Vladan M. (36). Kako se nezvanično saznaje njega je usmrtio najbolji prijatelj, sa kojim je tog dana bio u lovu. Iako je prva vest bio da je lovac sam sebe slučajno upucao, najnoviji podaci iz istrage doveli su do obrta.

OBRT U SLUČAJU UPUCANOG LOVCA KOD IVANJICE! Ubio ga najbolji prijatelj?!

Foto: Printscreen/facebook, shutterstock

Nesreća se dogodila u pograničnom delu opština Sjenica i Ivanjica, u predelu poznatijem kao Stupska česma u rejonu sela Ergeče.

- Grupa lovaca je juče svratila da odmori i, kako kažu, prezalogaje u planinskoj kući koja inače služi za druženje i odmor lovaca. Ispituju se navodi da je lovačka puška slučajno opalila tokom čišćenja. Oštećeni je pogođen metkom iz lovačkog oružja koje se nalazilo u rukama njegovog prijatelja. Izjave prisutnih lovaca idu u pravcu da je puška opalila slučajno, tokom čišćenja - kaže naš izvor iz istrage.

On dodaje da se ovakvi slučajevi često događaju kada se zanemari činjenica da je neispaljen metak ostao u cevi. Lovci su najčešće sami dok oružje čiste, pa neispaljeni metak obično završi u zemlji.

U ivanjičkom Lovačkom društvu “Čemernica” kažu da je policija uzela izjave povodom ovog događaja.

- Oba aktera ovog nesrećnog događaja imaju uredne lovačke dozvole i sve što je neophodno za bavljenje lovom. Pritom, ovaj nesrećni događaj se odigrao nakon završetka lova, pa se i ne može računati da se dogodio u lovu. Ivanjičanin koji je nastradao se aktivno lovom bavi poslednjih pet godina i cela Ivanjica je u suzama zbog tog dobrog i čestitog mladića. Tog dana kada su svratili u lovačku kolibu da predahnu i ručaju lovci ništa nisu odstrelili - kaže Aco Aleksić, predsednik Lovačkog društva u Ivanjici.

Kako navodi Aleksić, praksa je da se nakon lova oružje očisti i bezbedno odloži. On kaže da su sličnu tragediju u ovom kraju imali pre oko 60 godina.

Kako saznajemo Vladan je u lovu bio u grupi sa još nekoliko prijatelja, lovaca iz Ivanjice.

- Nesrećna sudbina je htela da nastrada od ruke mladića koji je sa njim odrastao, zajedno išli u školu, bili nerazdvojni. Jednom rečju najbolji prijatelji. Ne zna se u čijoj je kući danas veća nesreća, nastradalog ili ovog u čijim je rukama bilo oružje - priča Ivanjičanin S.I.

Po nalogu tužilaštva, policija u Ivanjici je juče i danas tokom dana uzela izjave od vise lica u vezi sa ovim događajem, javlja Kurir.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading