ZAVRŠIO U SAMICI SA PETORICOM ALBANACA, JEDINI IZAŠAO NA NOGAMA! Manga je bio strah i trepet devedesetih, završio je i na Golom otoku, od njega jači nije postojao! (FOTO)

Autor:

Hronika

05.11.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O Miloradu Veljiću Mangi se i dan danas priča sa strahopoštovanjem.

ZAVRŠIO U SAMICI SA PETORICOM ALBANACA, JEDINI IZAŠAO NA NOGAMA! Manga je bio strah i trepet devedesetih, završio je i na Golom otoku, od njega jači nije postojao! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/legendedevedesetih

Milorad Veljić Manga, važio je za jednog od najjačih ljudi Jugoslavije, a poštovali su ga najopasniji momci tog vremena.

Bio je legenda Žarkova, javnosti nije toliko poznat, ali oni koji su bili u zatvoru itekako su mogli čuti sleng među robijašima - Mangaš ili Mangalija, koji se odnosi na krupnog i jakog momka.

Mange je postao poznat posle incidenta u kafani "Mala Romansa" na Julinom Brdu, kada je pretukao devetoricu, od kojih su neki koristili i noževe. Bio je izboden i isečen, ali je ipak ostao na nogama.

I danas kada neko pokušava da bude ''faca'' iza rešetaka, čuće od starijih:

- Nemoj da se mangupiraš, nisi Mange!

 

 

Reputaciju u zatvoru je stekao kada su mu u samicu ubacili petoricu Albanaca, a on je jedini koji je izašao na nogama. Bio je i na Golom otoku kada mu nisu dozvolili da ga napusti kako bi se takmičio u bodibildingu zbog tetovaža - bio je prepoznatlji po kobri na leđima.

Za njega je fer plej bio svetinja i sve probleme je rešavao rukama, a o njegovoj snazi se govori i dan danas sa strahopoštovanjem.

Nije bio deo kriminalnog miljea devedestih godina, živeo je mirno, ostario i preminuo okružen decom i unucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading