IZREŠETANI NAJBOLJI DRUGOVI U BEOGRADU! Ubica osuđen za treće ubistvo, za njihovo se izvukao!

Autor:

Hronika

05.11.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nepuna dva meseca ubijena dva najbolja druga.

IZREŠETANI NAJBOLJI DRUGOVI U BEOGRADU! Ubica osuđen za treće ubistvo, za njihovo se izvukao!

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay

Policija vrši uviđaj

U ratu beogradskih klanova, ubijena su dva najbolja druga sa Novog Beograda u razmaku od nepuna dva meseca. Iako je policija znala ime njihovog ubice i tragala za njim, on je ipak prošao nekažnjeno.

Osuđen je za treće ubistvo na 12 godina kazne zatvora, dok se ubistvo dvojice prijatelja vodi kao nerasvetljeno.

Prvi je ubijen Nikola Banda (24), na parkingu ispred zgrade broj 116 u Trećem bulevaru u novobeogradskom Bloku 28. Nepoznati napadač je 9. septembra 2000. godine u njega ispalio rafale iz "kalašnjikova" dok je sedeo u svom "golfu 3 karavan", u njega je ispaljeno oko 30 hitaca. Nakon pucnjave, ubica je bacio oružje i pobegao prema bloku 45.

Ubrzo zatim, 7. novembra iste godine, ubijen je Nikola Petrović (24) na uglu ulica Đorđa Jovanovića i Milana Jovanovića u beogradskom naselju Žarkovu. Na njega je iz automatske puške "hekler" nepoznati napadač iz "audija 80" ispalio oko 19 hitaca. 

Neposredno pre pucnjave, Petrović se šetao ka Trgovačkoj ulici, a za to vreme se sa suprotne strane ulice pojavio  sivometalik "audi 80" u kome je bio ubica u društvu, najverovatnije, još jedne muške osobe. Kada je ugledao "audi" i ubicu u njemu, Petrović je krenuo da prelazi ulicu i da se pozdravi sa napadačem, koga je najverovatnije od ranije poznavao. Onda su usledili rafali. Hici su ga pogodili u stomak i levi deo grudi. Prilikom pucnjave oštećeno je i parkirano vozilo "jugo", prenosi 24sedam.

Ime ubijenih mladića vezuje se za pripadnost grupi tada već pokojnog Stevana Jezdimirovića zvanog Jezda čiji je klan je bio u žestokom sukobu sa klanom Dejana Stojanovića Keke, za koga se danas tvrdi da boravi u Južnoj Americi gde radi sa ozbiljnim krijmčarima kokaina. Ovaj rat sa kraja devedestih godina okončao se Kekinom pobedom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading