''EKIPA OKO ŠARIĆA JE ZLO!'' Presretnuta prepiska Jovanovića sa policajcem Ljubom Milovićem!

Autor:

Hronika

29.10.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena prepiska Daniel Jovanović i Ljuba Milovića.

''EKIPA OKO ŠARIĆA JE ZLO!'' Presretnuta prepiska Jovanovića sa policajcem Ljubom Milovićem!

Foto: Libertas, printscreen/YouTube, Tanjug

Suđenje kriminalnoj grupi, koju je prema optužnici, organizovao odbegli crnogorski policajac Ljubo Milović, počelo je 18. oktobra u Beogradu.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, između ostalih, obuhvaćena je i Službenica Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Dušica Jovanović sa svojim suprugom, pripadnikom MUP-a Srbije Danielom Jovanovićem.

Republika

Foto: Printskrin: Youtube, Privatna arhiva

Dušica i Daniel Jovanović

Naime, oni se terete da su strogo poverljive podatke iz sistema službi bezbednosti prenosili Miloviću, a da ih je on prosleđivao Radoju Zviceru.

U elektronski sistem baze podataka BIA Dušica Jovanović je pristupala preko računara koji je lično zadužila i preko lične pristupne šifre. Nakon što je otrkiveno da zloupotrebljava službeni računar, on je stavljen pod tajnu kontrolu, te su se svi podaci koje je skidala automoatski skrinštovali.

Kako se navodi u optužnici, 23. januara 2020. godine, Jovanovićeva je došla u posed dokumenta Pete uprave BIA koji je nosio oznaku „strogo povjerljivo“ i iz njega saznala podatke koji se odnose na aktivnosti pripadnika „škaljarskog klana“ na teritoriji Srbije.

Republika

Foto: Libertas

Ljubo Milović

U jednom od presretnutih razgovora, okrivljeni Jovanović 10. februara 2021. godine obaveštava Milovića da mu uskoro ističe rešenje o upućivanju na rad u Službu za kriminalističko-operativni rad.

– Brate, pošto mi ovo moje rešenje za službu ističe za dve nedjelje, moram nekako da dođem do Milića (Veselin Milić, načelnik PU za grad Beograd prim. aut.) da mi odobri produženje. Gde god da pokucam, sve „škaljarci“ brate moj – piše u jednoj od poruka koju je Jovanović poslao Miloviću, prenosi Politika.

Republika

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Takođe, u jednoj od poruka koje je Jovanović uputio Miloviću, komentariše Darka Šarića i ljude iz njegovog okruženja.

– Video sam se sa Klošarom. Brate, cela ta ekipa oko Šarića je zlo, videli su u tebi šansu i odmah okrenuli leđa svojim drugovima sa kojima su bili odvajkada – navodi se u jednoj od Jovanovićevih poruka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading