ŠEMA - DRVENE PALETE! "Oprali" skoro 47 miliona za godinu dana, pali u Nišu

Autor:

Hronika

29.10.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni su u u periodu od aprila 2021. do decembra 2022. neosnovano preneli na račune privrednih društava ukupno 46.682.800 dinara.

ŠEMA - DRVENE PALETE! "Oprali" skoro 47 miliona za godinu dana, pali u Nišu

Foto: Shutterstock

Hapšenje zbog pljačke

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo je zadržavanje Z. B. i Lj. A., obojica su iz Beograda.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo pranje novca iz člana 245. stava 2.u vezi st.1.Krivičnog zakona, tako što su u periodu od aprila 2021. do decembra 2022, kao odgovorna lica, vlasnici i direktori PD "Progresija" doo Sremska Mitrovica, po prethodnom dogovoru sa S. A. vlasnikom PD "Lukić komerc" doo Niš, V. A. vlasnikom PD "II Capo" doo Ražanj i M. K. vlasnikom PD "Bechini" Niš sa računa PD "Progresija", neosnovano preneli novac na račune privrednih društava.

Naime, oni su na osnovu fiktivnih faktura o navodnoj kupovini drvenih paleta, neosnovano preneli na račune navedenih privrednih društava ukupno 46.682.800 dinara koji novac potiče od kriminalne delatnosti. 

Nakon toga su imenovani vlasnici tih društava novac podizali i vraćali osumnjičenima uz za sada neutvrdjenu novčanu nadoknadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading