ISTINA O UBISTVU VOĐE "ZVEZDARSKOG KLANA" OTKRIVENA POSLE 21 GODINU! Šljuka izrešetan iz osvete zbog goriva!

Autor:

Hronika

28.10.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su Dušan Spasojević i njegova grupa bili na početku kriminalne karijere, oteo im cisternu benzina, što mu nikad nisu oprostili.

ISTINA O UBISTVU VOĐE "ZVEZDARSKOG KLANA" OTKRIVENA POSLE 21 GODINU! Šljuka izrešetan iz osvete zbog goriva!

Foto: facebook.com/Puls Asfalta

Sredoje Šljukić Šljuka

Sredoje Šljukić Šljuka nije ubijen zbog Arkana, njegova likvidacija nema veze s tim. Vođa zvezdarske grupe izrešetan je iz osvete i neraščišćenih računa oko benzina.

Privatni detektiv Braca Zdravković otkrio je juče, gostujući u jutarnjem programu Pinka kod Jovane Jeremić, istinu o sačekuši iz 2002, kada je ubijen jedan od najžešćih momaka na beogradskom asfaltu tih godina. Ipak, kako se ispostavilo, Šljuka se zamerio pogrešnim ljudima, odnosno Dušanu Spasojeviću i njegovim "zemuncima".
 
Republika

Foto: Printskrin

Dušan Spasojević

Bežite, seljaci

 
- Što se konkretno tiče ubistva Šljuke, to nema veze s Arkanom. Šljuku su ubili zbog neraščišćenih računa oko benzina. Sećam se kad su počeli da rade šverc benzina Dušan Spasojević i Mile Luković Kum. Kum je bio čuvar nekog zatvora dole na Kosovu i došao je kod mog prijatelja na Dunav dole, zvao se Branko Bukumirović, držao je kafanu "Amaro". I tu su dolazili braća Fiškal i ta ekipa, pa su doveli Spasojevića i Kuma. Oni došli nekim golfom i uzeli gorivo u onim flašama, kako se tada prodavalo, a ovi momci ih pitaju: "Iz koje ste vi ekipe?" Oni kažu: "Mi radimo za Čumeta." Na to Dući i Kum odgovaraju: "Ajde, nemoj da se brukate, Čume je naš čovek, ako ste njegovi ljudi. daćemo vam cisternu goriva, prodajte u Beogradu, pa donesite pare i onda krenite da radite na veliko" - ispričao je Zdravković, dodajući da je sve istina i da za to postoje svedoci.
 
Detektiv objašnjava šta se dalje dešavalo:
 
Republika

Foto: Youtube/AGAMEMNON Production

Braca Zdravković
 
- Oni odlaze, daju Šljuki cisternu goriva, očekujući novac, a on podvikne: "Ma bežite, seljaci, da vas ne vidim" i otera ih u tri lepe materine. Oni se vraćaju i kažu nam da je Šljuka oteo cisternu. I sad ovaj pokušava to da to ispegla, ide preko Čumeta, da se vrati cisterna. Međutim, Šljukić je rekao: "Nema šanse, to se vratiti ne može. Oni su indijanci..."
Spasojević i Kum tada su rekli: "OK, mi smo indijanci..." A onda su strpljivo čekali da dovoljno ojačaju.
 
- Kad su ojačali, uhvatili su jednog čoveka, neću da ga imenujem, mada je i on mrtav, stavili su mu pištolj na glavu, lično je taj pištolj Spasojević držao. I kažu: "Pozovi Šljuku da dođe na to i to mesto." I on ga telefonom zove: "Sine, dođi, trebaš mi nešto hitno." Inače, radi se o jednom starom i moćnom kriminalcu iz Beograda koji je umro prirodnom smrću. U njegovom lokalu su bili kad su mu držali pištolj uperen u glavu. I kad je Šljuka krenuo ka tom mestu, ovi su ga izrokali. Oni su ga, eto, ubili iz osvete zbog benzina - opisuje Zdravković.
 

Naftni derivati, cigarete...

 
Šljukić je za nekoliko godina stvorio pravu kriminalnu imperiju, izuzetno finansijski moćnu. Početak njegove kriminalne karijere vezan je za naplatu dugova uz proviziju, reket, dilovanje narkotika, da bi kasnije počeo da se bavi unosnijim poslovima - prodajom naftnih derivata (utaja carine i poreza) i prodajom cigareta na crnom tržištu, takođe uz utaju carine i poreza.
 

Dvesta na sat

 
Sledeće godine, nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, akcije "Sablja", saznalo se da iz ubistva Šljukića stoji "zemunski klan". Kasnije je u iskazu u policiji i pred tužiocem jedan od "zemunaca" ispričao da je čuo da je Dejan Milenković Bagzi pričao da je vozio 200 kilometara na sat, dok su jurili Šljuku, a da su Sretko Kalinić i Mile Luković pucali pri toj brzini, napominjući da nije postojala nikakva španska kragna, o kojoj su pisali novinari, već da je u samoj akciji ubistva učestvovalo samo jedno vozilo.
 
Automatske puške kojima je ubijen Šljukić isekao je Zoran Pović iz Zemuna i najverovatnije su zakopane u blizini njegove kuće.
 
Za Sredoja Šljukića Šljuku u jednom trenutku je važilo da je najjači beogradski mafijaš. Bio je strah i trepet čak i za najveća imena u kriminalu devedesetih godina, raširio je poslove na sve strane, imao je jaka leđa u policiji... Najjednostavnije rečeno: "Niko mu nije mogao ništa." Otud Zdravkovićeva priča i te kako ima osnova jer je poznato da se Šljukić ponašao bahato, čak i prema kriminalcima koji nisu bili nimalo bezazleni.
 

Na Zlatiboru uzimao reket Đoriću

Republika je svojevremeno je objavila poverljivi izveštaj policije o Sredoju Šljukiću, u kojem stoji:
 
- Podaci se odnose na sve intenzivnije reketiranje pojedinih vlasnika lokala i radnji na Zlatiboru od Šljukić Sredoja. Prilikom svog boravka Šljukić je ponovo ispoljio krajnje bahate oblike ponašanja, što je izazvalo osudu meštana i turista. U kafe-bar "Srpski bek" (vlasnik bio bivši fudbaler, poznati fudbalski trener i funkcioner Milovan Đorić, prim. aut.), Šljukić je došao usred dana sa svoja dva momka i od njegovih vlasnika zahtevao da mu na ime reketa odmah spreme i daju 6.000 maraka. Vlasnici kafića, iz straha od fizičkog maltretiranja i eventualnog demoliranja lokala, za kratko vreme su spremili traženi novac i dali Šljukiću. Ni u jednom momentu nije se stekao utisak da Šljukić neće kroz nekoliko dana i nedelja ponovo doći po reket.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 
 

Komentari (0)

Loading