UBISTVO U POZNATOM KLUBU "NANA": Tajna koju krije beogradsko podzemlje već 23 godine, otkrivamo vam sve detalje!

Autor:

Hronika

28.10.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Restoran "Nana" u Beogradu postao je poprište jednog od najmisterioznijih ubistava u Srbiji.

UBISTVO U POZNATOM KLUBU "NANA": Tajna koju krije beogradsko podzemlje već 23 godine, otkrivamo vam sve detalje!

Foto: TV Pink/printscreen

Na današnji dan pre 23 godine, Milenko Mandić Manda, čuveni beogradski kriminalac, izgubio je život pod nerazjašnjenim okolnostima. Njegov sin Aleksandar Aca Mandić, koji je prisustvovao tom tragičnom događaju, otkriva šokantne detalje koje do sada nisu bili poznati javnosti.

"Znalo se odmah ko je umešan. Da su to Kole, Jorga i Gagi Nikolić i Rade Marković...nisam ja tu imao šta da istražujem, postoje ljudi koji su se time bavili. Meni je to bilo jako teško, provodili smo 24 sata zajedno, imao sam 17 godina tada. Bio sam sa reprezentacijom Lepenskom Viru na utakmici. Bila je subota, 15. januara oko 16. 45 sati me zvao otac da pita kako sam igrao...To je bilo crno zlo i niko tu dobro ne prođe", izjavio je Mandić gostujući u emisiji Novo vikend jutro.

Međutim, ubistvo Mandića nije jedino nerazjašnjeno ubistvo iz tog vremena. Privatni detektiv Braca Zdravković tvrdi da ima čak 120 nerešenih ubistava iz devedesetih i dvehiljaditih godina, koja su povezana sa poznatim ličnostima iz podzemlja, javnog života i politike.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

 

"Neke od tih momaka sam lično znao. Znao sam Darka Ašanina, znao sam Kneleta iz viđenja jer smo imali zajedničke prijatelje, Belog Matića koji je ubijen među prvima - u avgustu 1991. godine, Jusu Bulića...", izjavio je Zdravković.


Forenzičar Časlav Ristić dodaje da se njegov početak bavljenja forenzikom podudara sa periodom kada je u beogradskom podzemlju eskalirao kriminal i likvidacije.

"Nerešeno je 90 odsto ubistava. Ti slučajevi sudski nisu rešeni, ali jesu policijski. Dakle, krivac nije izveden pred lice pravde, jer nije bilo dokaza, a 90 odsto je rešeno policijski, što znači da su imali podatke ko je izvršilac, ali ne i materijalne tragove i dokaze", istakao je Ristić.

Foto: TV Pink/printscreen

 

 


Jedno od prvih ubistava koja su vezana za kriminalce iz devedesetih godina dogodilo se upravo u restoranu "Nana". Naime, 1990. godine ubijen je Andrija Lakonjić Laki, poznati bokser i operativac državne bezbednosti. Tada se pojavljuju veze između beogradskog podzemlja i policije, a jedan od ključnih aktera je inspektor Miroslav Bižić. Za ovo ubistvo nije utvrđen motiv, a jedini koji je osuđen je upravo Bižić, ali samo zbog zloupotrebe službenog položaja.

Foto: TV Pink/printscreen

 

 


Ova misterija ubistava poznatih ličnosti i dalje ostaje nerazjašnjena, a mnogi se pitaju da li će ikada biti otkrivena istina. Da li su zločini iz devedesetih i dvehiljaditih godina samo delić velike zavere ili su posledica unutrašnjih sukoba u podzemlju? I dok se ovi slučajevi gube u magli vremena, porodice žrtava ostaju da se pitaju da li će ikada dobiti pravdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading