DRŽAVLJANIN SRBIJE PAO U HRVATSKOJ: Pronađeno 33 kilograma droge u bunkeru kamiona!

Autor:

Hronika

26.10.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njima će biti određen pritvor, pošto se radi o stranim državljanima i velikoj količini droge.

DRŽAVLJANIN SRBIJE PAO U HRVATSKOJ: Pronađeno 33 kilograma droge u bunkeru kamiona!

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Policija je u utorak uveče presrela kamion na auto-putu A1, na odmorištu Mosor, i uhapsila dvojicu muškaraca zbog sumnje da su u pokušali da krijumčare drogu. Kako saznaje Slobodna dalmacija, reč je o državljaninu Srbije S. S. (41) i državljaninu Bosne i Hercegovine S. K. (40).

Marihuana je bila spakovana u specijalno napravljen bunker u kamionu sa ljubljanskim tablicama, marke "Mercedes". Vozilom je upravljao S.S. iz Srbije, dok je suvozač bio S.K. iz Bosne i Hercegovine.

Sumnja se da je marihuana u kamion utovarena u Crnoj Gori i da je krajni cilj bila Slovenija. Droga je pronađena u kamionu ljubljanskih tablica, marke "mercedes" kojim je upravljao državljanin Srbije, a suvozač mu je bio državljanin Bosne i Hercegovine - navode oni.

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske i granične policije presreli su ih na odmorištu Mosor, na auto-putu A1, u utorak u večernjim satima.

- Službeni pas za otrkvianje droge reagovao je prilikom spoljašnjeg pregleda vozila, a potom su inspektori uz sudski nalog pretresli ceo kamion. U prikolici "mercedesa" je otkriveno posebno napravljeno skrovište u kom je nađeno 30 paketa sa 33,7 kilograma marihuane - otkrili su oni, navodeći da je nabavna cena kilograma marihuane 2000 evra.

Kod obojice je nađeno po 3000 eura, a u kabini kamiona i tri mobilna telefona.

- Vozač i suvozač su odvedeni na kriminalističko ispitivanje, uz krivičnu prijavu za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Njima će biti određen pritvor, pošto se radi o stranim državljanima i velikoj količini droge - piše Slobodna dalmacija.

Privođenje državljana Srbije i Bosne i Hercegovine potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading