ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA TRGOVINU LJUDIMA: Terali decu da prosjače, devojku držali u ropstvu!

Autor:

Hronika

12.10.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor je određen okrivljenima N. T., Z. M, J. M, N. M. i M. A.

ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA TRGOVINU LJUDIMA: Terali decu da prosjače, devojku držali u ropstvu!

Foto: MUP Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal danas je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N. T., Z. M, J. M, N. M. i M. A. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

- Pritvor je prema okrivljenima N. T., Z. M, J. M, N. M. i M. A određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - naveli su iz Višeg suda u Beogradu.

Sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.Osumnjičeni su eksploatacijom žrtava trgovine ljudima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

- Okrivljenima N. T., Z. M, J. M, N. M. i A. R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Trgovina ljudima u produženom trajanju u saizvršilaštvu iz člana 388 stav 7 u vezi sa stavom 1, 2 i 3 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33 i 61 Krivičnog zakonika, a okr. M.A. izvršenje krivičnog dela Trgovina ljudima u produženom trajanju pomaganjem iz člana 388 stav 7 u vezi sa stavom 1, 2 i 3 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33 i 61 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
kole

12.10.2023 17:04

Romska mafija je vrlo jaka i ko njima padne u sake, taj bolje da je mrtav. Izuzetno su surovi i nemilosrdni. Treba doneti zakon o prosjacenju gde ce biti ostro kaznjen svako ko da novac prosjaku, pod zakonskim aktom; podsticanje na prosjacenje. Kada se smilujete i date novac detetu na semaforu, vi ste u stvari dali novac clanovima opasne bande koja tu decu iznajmi od roditelj za neke sitne pare i ostavi ih da po ceo dan gutaju izduvne gasove, ili da ih neko zgazi. Kad date novac vi ste to dete zakucali za to mesto i produzili njegovu patnju, jer ono od tih para nema nista. Probajte da stanete negde u gradu gde ima prosjaka i prosite pored njih. Za 10 min dolazi ekipa koja ce vas oterati. Mesto za prosijacenje ispred onkoloske klinike kosta 10.000 evra.