OD NJEGOVE PRECIZNOSTI I HLADNOKRVNOSTI SE LEDI KRV U ŽILAMA! Potresna ispovest roditelja male Ane, devojčice koja je ubijena u "Ribnikaru": BUDILI SMO JE POLJUPCIMA, BILA JE NAŠ ANĐEO...

Autor:

Hronika

03.10.2023

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno 5 meseci prošlo je od nezapamćenog zločina kada je Kosta K., učenik 7. razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" usmrtio vatrenim oružjem devet svojih vršnjaka i radnikaobezbeđenja te škole, a ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

OD NJEGOVE PRECIZNOSTI I HLADNOKRVNOSTI SE LEDI KRV U ŽILAMA! Potresna ispovest roditelja male Ane, devojčice koja je ubijena u "Ribnikaru": BUDILI SMO JE POLJUPCIMA, BILA JE NAŠ ANĐEO...

Foto: HRt

Ibvan Božović

Roditelji devojčice Ane Božović, jedne od ubijenih u masakru na Vračaru, gostovali su na hrvatskoj televiziji HRT gde su govorili o svemu sa čim se suočavaju 7 meseci nakon gubitka mezimice.

- Ja sam svoje dete poslala u školu. I nekako uvek mislite da je škola bezbedno mesto. Onog trenutka kada dete uđe u školu kažete - e, sad je bezbedno - rekla je majka Ninela Radičević.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosta K. i Ana Božović

Anin otac Ivan Božović prisetio se tog jutra kada je poslednji put zagrlio i poljubio svoju devojčicu i ispratio je u školu.

Ana u suknji koju je kupila u Solunu i prsluku, koji je obukla jer je on to tražio - to je poslednja njena slika koje se seća.

- Probudio sam je pre škole, budim je poljupcima, ljubim je u čelo, obraze, nos... dok ne otvori oči, pa se okrene, grlimo se i tako smo se budili svako jutro, kao ono jutro. Onda je bilo glavno šta će da obuče. Kupila je suknju u Solunu, obukla je prsluk, a sećam se kako sam je poljubio dok je jurila kroz vrata. To je moja poslednja slika - rekao je tata Ivan Božović.

Stalno smo joj govorili da je volimo

Najveća uteha je, kažu roditelji, to što je Ana znala koliko je voljeno dete.

- Rekli smo joj da je ona naš anđeo, svaki dan smo joj govorili koliko je volimo i da je naša. Širila je pozitivnu energiju, čim je ušla i pozdravila sa vrata, atmosfera u kući se odmah promenila.

To nam daje utehu jer znamo da smo joj svakodnevno pokazivali ljubav i podršku. Nismo mogli ništa da joj odbijemo, tog jutra nas je zvala da joj donesemo pare za užinu, samo sam rekao da hoću. Šta god da sam mogao, nismo mogli da je odbijemo ni za šta - rekao je Anin otac.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

OŠ Vladislav Ribnikar

"Njena soba još miriše na nju"

- Tako je donela neku sreću, neku toplinu. Uvek je bila vesela, uvek se borila za neku pravdu, uvek štitila slabije od sebe - dodaje Ninelina majka.

- Soba joj je i dalje ista, ništa nismo menjali, kad uđem sve još miriše na nju - kaže on.

- Ostaćemo pri večnom pitanju zašto se to desilo i kako. Kako je jedan dečak od 13 godina počinio tako masovno ubistvo. Od njegove preciznosti i hladnokrvnosti se ledi krv. Sve se desilo za dva minuta - prokomentarisala je majka. 

Gde ti je Ana, bila je punjava?

Ninela Radičević otvorila je dušu i progovorila za medije o 3. maju kada je izgubila ćerku Anu Bozović u dvanaestoj godini života.

Republika

Foto: Tik tok/HRt

Ninela Radičević

- Drugarica me zvala i kaze: "Gde ti je Ana. Bila je neka pucnjava u skoli". Naredna dva sata vi tražite dete - rekla je majka Anina majka. 

Očeva agonija takodje ledi krv u žilama.

- Ni na pamet vam ne pada tako nešto - dodaje on. 

- Naredna dva sata vi trčite okolo, vraćate se ispred škole - plačući govori Ninela  za HRT, dok ide kadar prokletog dana porodice Angeline Aćimović na kojem njen otac uzrujan i izgubljen traži informaciju o svom detetu i glasno pita - Zašto ajde - dignutih ruku iznad glave.

Republika

Foto: Tik tok/HRt

Ninela Radičević

Anin otac je kada je stigao ispred Ribnikara uz svu bol i muku tešio suprugu.

- Zatim, vidim, shvatam da smo ispred škole ostali samo mi roditelji ubijene dece - rekla je neutešna majka o najgorem danu u životu njene porodice i  jos osmoro ubijene dece i skolskog cuvara.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Tanja

03.10.2023 07:21

Mi placeno,suza ,suzu stize...vecno. Najmladji masovni ubica nam je decu poubijao u skoli svoje skolske drugare. Oruzje je od kuce,od roditelja doneo,poubijao nam decu oruzjem od kuce. Roditelji ga ucili da barata oruzjem,u strelanu ga vodili,umesto da ga uce toplini i ljubavi. Zasto? Zasto majka i dalje radi u prosveti? Zasto je majka na slobodi?

Tanja

03.10.2023 08:38

Najmladji masovni ubica ! Oruzje od kuce doneo,roditelji ga ucili da barata oruzjem! Zasto su ga vodili u streljanu umesto da ga uce toplini i ljubaviI Zasto je majka na slobodi?

Vesna

03.10.2023 10:19

Tanja ženo uzmi nešto za smirenje!

vaki

03.10.2023 13:11

@Vesna - A ti uzmi nesto za povratak u realnost! Ovaj zlocin je bio pre svega 5 meseci a mnogi to sve olako shvataju kao da su se deca pogurala na velikom odmoru. Ovo ne sme da se zaboravi ne za samo 5 meseci nego ni za 5 vekova niko nema pravo da umanjuje monstruozan cina masovnog ubice!