IMAO SKORO 6 PROMILA U KRVI I OSTAO ŽIV! Kupusinac apsolutni rekorder i medicinski fenomen, lekari u ŠOKU!

Autor:

Hronika

29.09.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac priveden sa 5,67 promila alkohola u krvi, dok je toksična granica do fatalnog ishoda oko 4,5 promila.

IMAO SKORO 6 PROMILA U KRVI I OSTAO ŽIV! Kupusinac apsolutni rekorder i medicinski fenomen, lekari u ŠOKU!

Foto: pixabay.com

Sredovečni Kupusican je, nedavno, postao apsolutni rekorder po izmerenom stepenu alkoholisanosti, čak 5,67 promila. Naime, muškarac je zaustavljen prilikom redovne kontrole saobraćaja, dok je vozio bicikl.

Bio je u vidno alkoholisanom stanju i policajci su bili šokirani kada su videli brojku koja se pojavila na alko testu, a lekari su se čudili kako je uopšte živ.

- Po medicinskoj literaturi, čovek ne bi trebalo da je živ, jer je toksična granica do fatalnog ishoda negde oko 4,5 promila alkohola u krvi. Međutim, važnu ulogu igra faktor tolerancije. Naime, oni koji imaju toliko promila u krvi u većini slučajeva su zapravo alkoholičari koji godinama piju i time razvijaju visoku toleranciju na alkohol - priča sagovornik medija i dodaje da, kada bi se u alkohol pretvorilo 3,5 ili više promila, je otprilike, najmanje jedna gajba piva ili litar žestokog pića.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica, da su svi zdravstveni parametri (šećer i krvni pritisak), muškarcu bili u granicama normale, prenosi Blic

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading