KOPALI TUNEL OD JULA DO SEPTEMBRA! Raspisana poternica za Lozničanima "rudarima"!

Autor:

Hronika

27.09.2023

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom podgoričkog tužilaštva i policije utvrđeno je da je u depo Višeg suda u Podgorici provaljeno 8. septembra, a da su "rudari" ukrali dokaze koji su do 11. septembra bili deponovani.

KOPALI TUNEL OD JULA DO SEPTEMBRA! Raspisana poternica za Lozničanima "rudarima"!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Kopači tunela

Do sada je istragom utvrđeno da su u tom periodu ušli u prostorije depoa, u kojima su pregledali i pretresli više stvari i objekata u kojima se vodi ili je okončan sudski postupak, ali i da su opljačkali zaključanu kancelariju u kojoj je bilo oružje.

- I protivpravno oduzet i oduzet – revolver „CZ“ model 83/84 kalibra 357, magnum, fabrički broj 67**2, marka pištolja „Zastava“ kalibra 6,35, fabrički broj E******0, marka pištolja „CZ“ ' model M57, kalibar 7.62, fabrički broj C-****2, pištolj-revolver marke 'LANHAM MK III magnum 357 CTG', fabrički broj 9****L, pištolj - revolver marke 'magnum 357 - SMIT VESSON' , serijski broj D*****5, model 13-1 i puška marke 'BAIKAL' broj H***2, lovačka puška marke 'BAIKAL' model IJ-27E, serijski broj 1*** 0, pištolj od marke „Rr-51 POLICIJA“, kalibra 7,65 mm, fabrički broj 6****4 i pištolja marke „CZ“ model M 70, kalibra 7,6 mm, fabrički broj obrisan - piše u fajlovima u koje su Vijesti imale uvid.

Iz predmeta pred Višim sudom se saznaje da je, u nameri da spreči i oteža dokazivanje, ukraden i pištolj "zoraki" M 906B kalibra 7,65 mm i šest metaka u okvir, zatim „broving“ sa fabričkim brojem I ***7, druga marka NN i broj kalibra 7,65 mm, zatim „CZ“, model 75 LUGER, fabrički broj 6**9, „CZ“ model 57 kalibra 7,62 mm bez fabričkog broja.. .

Među tim predmetima ukraden je „Valter Krid” kalibra 9 mm, sa kojeg je mehanički skinut fabrički broj, zatim „GLOK” sa fabričkim brojem B*****4, „CZ” model 57 kalibra 7,62 TT, na kome je je uništen fabrički broj.

- I ’CZ PARA’, kalibar 9 mm, fabrički broj 6***6 i puška marke ’Crvena zastava’, kalibar 223 reming, fabrički broj 1***7”.-

Oružje su, kažu istražitelji, 11. septembra kroz prethodno napravljen tunel odneli sa sobom u podrum, zatim ga stavili u kofere i najlonske kese i taksijem odvezli do stana na Zabjelu...

Republika

Foto: Vlada Crne Gore

Osumnjičeni Srbi

Tužilac Marko Mugoša izdao je naredbu za sprovođenje istrage protiv uhapšenih Predraga Mirotića (32) iz ​​Podgorice, četvorice begunaca iz Loznice - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32). ), koji je, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopao tunel do sudskog depoa.

U nalogu je više osoba na čijoj identifikaciji rade istražitelji.

Istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici juče je prihvatio njegov predlog i izdao naredbu za raspisivanje poternica za četvoricom državljana Srbije, ali i određivanje pritvora Mirotiću, Markoviću, Jovanoviću i Eriću.

Advokat Tijana Živković, Mirotićeva pravna zastupnica, rekla je da će uložiti žalbu na odluku sudije.

Republika

Foto: SCREENSHOT/TV VIJESTI

Osumnjičena žena za kopanje tunela

Mirotiću je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela zločinačko udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja pomaganjem, navode iz suda.

- ...A u odnosu na okrivljene M.V., M.M., J.D., E.V., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zločinačko udruživanje, tešku krađu i sprečavanje saučesništva, i u odnosu na njih nare. raspisivanje poternice, jer su u bekstvu - piše u saopštenju koje je potpisala portparolka sudije Ivana Becić.

Ona objašnjava da se, na osnovu do sada prikupljenih dokaza tužilaštva, osnovano sumnja da su za njih petoricu izvršili krivična dela:

- U odnosu na okrivljenog M.P. pritvor je određen zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi ovaj okrivljeni, ukoliko bi pušten na slobodu, mogao ponoviti krivično delo, budući da se radi o licu koje je ranije višestruko osuđivano za razna krivična dela, kao i za krivično delo. delo protiv imovine, za koje se i u ovom postupku sumnjiči, zbog čega ima posla sa licem koje je sklono vršenju krivičnih dela i u odnosu na koje ranijom osuđivanošću očigledno nije ostvaren cilj kažnjavanja tako da više ne vrši krivična dela. I ovom okrivljenom je određen pritvor zbog opasnosti da bi, ukoliko je bio na slobodi, mogao da ometa postupak uticajem na saučesnike, kao i na druga nepoznata lica koja su neposredno učestvovala, budući da se branio ćutanjem. Pritvor je određen i za okrivljene M.V., M.M., J.D., E.V., bez prethodnog ročišta, jer se nalaze u krilu i samim tim nedostupni državnim organima, zbog čega je određena poternica - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading