UHAPŠEN BUGARIN I AZERBEJDŽANAC NA AERODROMU U NIŠU! Pokušali da podmite policajce

Autor:

Hronika

24.09.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije Odeljenje za borbu protiv korupcije u saradnji sa Upravom granične policije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspešno su sproveli akciju hapšenja dve osobe, državljane Bugarske i Azerbejdžana, zbog osnovane sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

UHAPŠEN BUGARIN I AZERBEJDŽANAC NA AERODROMU U NIŠU! Pokušali da podmite policajce

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Prvi osumnjičeni, H. N. G. (53) iz Bugarske, uhapšen je nakon što je, prilikom kontrole ispred kompleksa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, pokušao da utiče na policijske službenike granične policije. On je navodno dao 100 evra kako bi izbegao procesuiranje zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

U drugom slučaju, A. Š. (60) iz Azerbejdžana je takođe uhapšen tokom kontrole na parkingu kompleksa aerodroma u Nišu. Sumnja se da je osumnjičeni A. Š. pokušao da utiče na policijske službenike davanjem 50 evra kako bi izbegao pregled vozila, putnika i prtljaga.

Obojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz podnošenje krivičnih prijava, biti sprovedeni pred nadležno tužilaštvo. Ovaj uspešan postupak ukazuje na ozbiljan pristup i nultu toleranciju prema korupciji unutar policijskih redova i nadamo se da će doprineti borbi protiv ovog ozbiljnog društvenog problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading