OVO SU DOSIJEI SRBA KOJI SU KOPALI TUNEL ISPOD SUDA U PODGORICI: Jedan automehaničar, drugi diler!

Autor:

Hronika

23.09.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra kada su nadležni najpre utvrdili da je neko samo "ispreturao" dokaze.

OVO SU DOSIJEI SRBA KOJI SU KOPALI TUNEL ISPOD SUDA U PODGORICI: Jedan automehaničar, drugi diler!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Da su određeni gradovi u Srbiji postali baze kriminalaca počelo je da se sumnja kada su plaćene ubice iz različitih gradova počeli da učestvuju u krvavom ratu škaljaraca i kavčana, a i kada su počeli da "padaju" kriminalni klanovi u Srbiji.

Međutim, trojica Lozničanina uspela su da "nadmaše" sve njih, da spakuju kofere i odu u Podgoricu kako bi kopali tunel dug 30 metara ispod depoa Višeg suda u tom gradu.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra kada su nadležni najpre utvrdili da je neko samo "ispreturao" dokaze.


Međutim, dok je još trajao uviđaj, otkriveno je da su lopovi ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12. Ubrzo, policija je pronašla ključne dokaze među kojima je kombi koji su osumnjičeni navodno koristili, štek stan...

Tada su se pojavljivale i oprečne informacije ko su kopači, a nedavno, zvanično je saopšteno da su to Srbi.

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel ispod suda

Milan Marković (53), njegov bratanac Veljko Marković (32) iz sela Runjani kod Loznice, Vladimir Ervić (32) iz Loznice i Dejan Jovanović (30) osumnjičeni su da su kopači tunela. U tome, prema dosadašnjim informacijama, pomogla im je Podgoričanka koja je identifikovana kao Katarina Baćović.


Kako se sumnja, u ovome je učestvovalo još nekoliko osoba, a operativni podaci ukazuju da su akciju kopanja tunela vođe kavačkog klana platili više stotina hiljada evra.

Sve to, Srbi i Crnogorci su uradili kako bi iz depoa Višeg suda u kojem se skladište dokazi, ukrali, prema podacima koje je objavio tamošnji Ministar pravde Marko Kovač, 19 komada vatrenog oružja.

Ko su Srbi kopači?

Milan Marković je poreklom iz sela Runjani kod Loznice. U Beograd se doselio nekoliko godina.

On se od ranije bavi kriminalnim radnjama. Pre desetak godina uhapšen je u Beogradu nakon što je policija kod njega pronašla 2.000 tableta ekstazija. Zbog tog krivičnog dela je osušen, a u Loznici se nakon odsluženja kazne nije pojavljivao.

Veljko Marković (32)

Veljko Marković je bratanac osumnjičenog kopača, Milana Markovića. On je iz sela Runjani kod Loznice.

Vladimir Erić (32)

Vladimir Erić, takođe iz Loznice, je automehaničar. On ima svoj autoservis koji se zove "Bubi".

Prema navodima Agencije za privredne registre, opis delatnosti ove firme je održavanje i popravka.

Loznica u rukama kavčana?

Osim kopača, iz Loznice su i Slađana Sekulić i Dragan Sekulić koji je promenio ime u Vlade Georgiev. Oni se nalaze u optužnici koja je podignuta protiv pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su se godinama krili iza navijačke grupe "Iz principa", a navodno su sarađivali sa kavačkim klanom.

Kako smo ranije pisali, bračni par Sekulić - Georgiev se tereti da su u iznajmljenom stanu u Humskoj držali pištolj marke "glok". Takođe, njima se na teret stavlja da su Belivuku dali na korišćenje njihovu kuću u Tršiću, gde je on sa okrivljenim Nebojšom Jankovićem držao i isprobavao vatreno oružje namenjeno izvršenju krivičnih dela, te su obaveštavali Belivuka o prisustvu policije u okolini prostora koji su zvali "baza". Treće delo za koje se tereti ovaj bračni par jeste neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading